In deze video beantwoorden we de vraag van Katinka:

‘Ik heb tien jaar geleden een superrelatie gehad. Ik was met een geweldige man waarbij ik me helemaal vrij voelde. Ik kon zijn wie ik ben en we kozen elke dag voor elkaar. Geweldige ervaring! Helaas is mijn partner, nadat we vier jaar een relatie hadden, overleden. Na vier jaar alleen te zijn, kreeg ik een nieuwe relatie. Deze duurde zo’n acht maanden, maar kon niet tippen aan het superrelatie die ik vroeger had. Dat supermaatjesgevoel krijg ik niet terug. Wat zou ik kunnen doen om dat gevoel van toen nog een keer te kunnen ervaren met een andere man?’

De ware bestaat niet

Veel mensen denken dat zo een superrelatie een exclusief is. In dit geval is het gekoppeld aan je overleden partner. Je hebt het gevoel dat je je overleden partner moet loslaten of wegstoppen, voordat je een nieuwe relatie aan kunt gaan. Maar dat hoeft helemaal niet!

Creëer ruimte voor een nieuwe liefde

Wat je wilt is je in vrijheid kunnen verbinden met een nieuwe partner. Daarvoor ga je de plek naast je vrij maken. Erken dat de relatie met je overleden partner altijd een onderdeel van jou zal zijn. Geef het een plek in je hart. Praat erover, hang een mooie foto op, hij of zij mag er elke dag zijn.

Op deze manier zorg je ervoor dat je niet alle potentiële partners vergelijkt met je overleden partner. Je gaat niet op zoek naar een vervanging, maar maakt ruimte voor een hele nieuwe partner. Iemand die op een andere manier super goed bij je past.

Herken je jezelf in de vraag van Katinka? Wat heb jij aan deze video gehad? Deel je grootste les met ons op social media.