Een nieuwe kijk naar omzet

Kijkend over die turquoise zee, trouwens de kleur van avontuur en je eigen wijze, zag ik mijn jaarcijfers voorbij schieten. Ik dacht aan mijn omzet en een mooie opleiding die ik graag wil doen. En dat ik daarvoor wel iets aan mijn omzet diende te doen. Ik begon te rekenen, rekenen en nog meer te rekenen… alleen, dat werkt niet voor mij. Ik ben helder, scherpzinnig en kan goed veranderingen aanbrengen. Maar je voelt hem al, bij een ander. Als het gaat om mezelf is dat lang niet zo vanzelfsprekend.

Totdat ik het woord in mijn mond liet rollen, als een mooie rode wijn. Omzet, omzet, omzet… wat kan ik doen om meer om te zetten? Hoe kan ik meer verdienen zodat ik meer kan investeren? En ineens had ik een inzicht. Het gaat niet om geld, het gaat niet om meer omzetten, het gaat ook niet om mijn bankrekening. Het gaat erover hoe ik creativiteit vertaal naar diensten. Omdenken dus in plaats van omzetten.

Ontdek je eigen vermogen

Wat kan ik nog doen, welk talent zet ik nu nog niet in, wat laat ik nog liggen? Mijn eigen vermogen is niet dat wat op de bank staat, maar mijn vermogen om van de bank af te komen. Je eigen vermogen is je levenslust, je energie er voor te gaan. Het is je gave die je kunt inzetten als gift voor de wereld.

Ik zie het woordje omzet nu heel anders en heb ook al heel wat mensen blij kunnen maken met deze nieuwe kijk. Als je andere vragen stelt, vallen soms opeens de kwartjes. De vraag ‘Wat kan ik nog omzetten?’ geeft je creativiteit namelijk een andere boodschap. Een stimulerende prikkel in plaats van dat je gaat blokkeren. Het geeft je de ruimte om van afhankelijkheid naar een gevoel van regie te gaan. Maar hoe doe je dat dan zelf?

Plan een date met jezelf of nog beter met een paar vrienden. Stel je dan de vraag: wat kan ik nog omzetten? Welk talent kan ik vertalen naar een dienst of product? Wat laat jij liggen? Waar houd jij jezelf nog klein? Neem tijd voor dit onderzoek naar jouw eigen vermogen en waar jouw overvloed zit.

Laat je ons weten hoe jij omgaat met omzet? En wat jou grootste inzicht was in dit artikel? Deel het met ons in de comments!