Van gedachten veranderen is een teken van intelligentie

Het antwoord luidt een volmondig ja. David en Arjan stellen vaker dan je misschien wel denkt hun mening bij of gaan ergens genuanceerder over denken. Volgens hen is dat zelfs de bedoeling, anders betekent het dat je nooit eens iets nieuws leert. 

Het doel van de de filmpjes is niet om jouw probleem op te lossen, maar om je aan het denken te zetten zodat je je eens opnieuw verhoudt tot je eigen gedachten. Sterker nog: als je het heel erg met David en Arjan oneens bent, heb je er minstens net zo veel aan als dat je vindt dat ze het bij het rechte eind hebben.

Geloof ons vooral niet

Als je klakkeloos aanneemt wat een ander zegt, heb je er eigenlijk niks aan. Zo blijf je afhankelijk en leer je niet zelf na te denken en zelf problemen op te lossen. Er bestaan misschien niet eens volledige waarheden! 

Kom jij vaak op je mening terug? En hoe ga je om met het aannemen van adviezen? Leuk als je het met ons deelt in de comments!

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Nederland kan hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld waar inmiddels tienduizenden mensen mee aan de slag zijn gegaan. 

365 Dichtbij is hét gloednieuwe programma met hoogtepunten uit 10 jaar 365 Dagen Succesvol samengebracht in één krachtig programma. Het is gebaseerd op de succesvolle methodiek en is gericht op het ontdekken wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Gemiddeld gaven deelnemers van 365-programma’s hun leven een 5,5 aan het begin. Aan het eind gaven ze hun leven een 8,8 gemiddeld! Wil jij ook resultaat? Ga er dan voor en lees hier meer over 365 Dichtbij.