Wat een dilemma: jarenlang ging haar man vreemd. Toen Debbie daar achter kwam heeft ze hard geknokt om hem terug te winnen. Nu kiest hij wel voor hun gezin en doet erg zijn best. Samen hebben ze drie kinderen. Inmiddels weet Debbie echter niet meer of ze nog wel verder wilt. Moet ze bij haar man blijven en haar gezin compleet houden of toch gaan scheiden? Wij doen nooit uitspraak over dit soort grote levensvragen, maar hebben wél wat overdenkingen. Bekijk de video.

Scheiden of bij elkaar blijven?

Eén ding is duidelijk: dit is geen superrelatie. Een superrelatie is een relatie waarvan je zeker weet dat je ‘m wilt. Op alle drie de gebieden scoort een superrelatie hoog: er is veel liefde, de seksuele verlangens worden vervuld en de relatie ‘werkt’. We weten niet of Debbie en haar man nog veel liefde voor elkaar hebben, maar seksuele verlangens heeft Debbie in ieder geval niet meer voor hem. Er lijken alleen nog praktische voordelen aan de relatie te kleven, want zonder haar man krijgt Debbie het financieel moeilijker en er zijn bovendien nog drie kinderen in het spel.

Blijf je bij elkaar voor de kinderen?

“Moet ik voor mijn gezin gaan?” vraagt Debbie zich af. Maar wat betekent dit eigenlijk? Zijn je kinderen altijd beter af als de ouders de strijdbijl begraven en bij elkaar blijven? Wij denken dat je niet het goede voorbeeld geeft als je de boel bij elkaar probeert te houden ten koste van jezelf. Kies je voor jezelf met de consequentie dat je gezin niet meer bij elkaar woont? Dan leer je je kinderen om te kiezen voor wat echt belangrijk is. Bovendien groeien ze nu ook niet in vrede op. Kinderen voelen het als er problemen zijn thuis. De duidelijkheid van een scheiding kan ze juist rust geven.

Relatie verbeteren

Het belangrijkste volgens ons is of jullie relatie nog beter gaat worden. Welke cijfers geef je de verschillende kanten van je relatie nu en zouden deze cijfers kunnen stijgen? En ben jij bereid daarvoor te gaan? Dit zou betekenen dat je je ook over de seksuele afkeer tegen je man heen moet zetten. Alleen met perspectief kan je doorgaan met je relatie.

Wat je ook beslist, ga er voor de volle 100 procent voor. Investeren of scheiden dus, maar niets doen is geen optie. Waar kies jij voor? Laat het ons weten in de comments!