In deze video beantwoorden we de vraag van Anne. Zij zegt: ‘ik ben sinds kort samen met een fantastische man. Op een gegeven moment kwam het onderwerp ‘seksverleden’ ter sprake. Wat blijkt?

Deze fantastische man heeft nogal een wilde studententijd gehad, met tientallen one-night-stands. Eigenlijk dingen die ik helemaal niet wilde weten, maar die nu een beetje wringen. Zelf ben ik maar met twee andere mannen naar bed geweest. Ik word erg onzeker van zijn verleden en ga erdoor twijfelen, er zaten natuurlijk knappere en intelligentere vrouwen tussen dan ik ben. Ik wil me er graag overheen zetten maar weet niet hoe. Hebben jullie een tip?’

TIP 1: Maak geen koppelingen die jou niet helpen

Wij zeggen het wel vaker: meestal heb je een belang bij de dingen die je doet. In dit geval ben je als het ware al aan het voorsorteren voor het mislukken van deze relatie, omdat je er later minder verdriet van zult hebben. Dan kun je zeggen: ‘ja, zie je wel dat ik niet mooi genoeg ben’ of ‘ik had kunnen weten dat we niet bij elkaar pasten.’ Hiermee maak je de pijn voor jezelf nu al een beetje minder, terwijl er hoogstwaarschijnlijk niks aan de hand is! Hij vindt je gewoon leuk en hij is kiest ervoor om met jou te zijn, niet met een van die andere vrouwen.

TIP 2: Het heeft niets met hem te maken

Het heeft niets met hem te maken – en ook niet met hoeveel vrouwen hij in z’n bed heeft gehad. Je maakt jezelf wijs dat hij je aan het vergelijken is met al die andere vrouwen. Dat doet híj namelijk niet; je doet het zelf. Jij hebt in je hoofd een soort competitie bedacht, waarbij je knapper en slimmer en leuker moet zijn dan al die andere vrouwen. Waarschijnlijk betekent dit dat je jezelf niet leuk genoeg vindt.

Bonustip: vecht niet met situaties waar je niets (meer) aan kunt veranderen. Dat schiet natuurlijk niet op.

TIP 3: Eerst van jezelf houden!

Pas wanneer je werkelijk van jezelf houdt, komt je geliefde van zijn voetstuk (waar jij hem op hebt gezet!) af. Je maakt hem – en zijn verleden – belangrijker dan jezelf. Weet dat je de mooie, leuke, lieve, … vrouw bent waar je zelf van houdt en hij zal je ook zo gaan zien. Waarschijnlijk doet ‘ie dat allang!

TIP 4: Houd volledig van hem zoals hij is (inclusief zijn verleden)

Zie hem als een compleet plaatje – en als een spiegel. Als je het lastig vindt om van jezelf te houden, kan het je helpen om volledig van hem te houden zoals ‘ie is. Dit kan als trucje werken om ook jezelf volledig te leren accepteren!

Laat je ons weten of je iets aan deze video hebt gehad? Kan hieronder in de comments!