Wat als iemand jouw persoonlijke ontwikkeling onzin vindt?

Niet iedereen zal juichend met confetti aan de zijlijn staan als je vertelt dat je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling is namelijk – de naam zegt het al – iets heel persoonlijks. En sommige mensen doen dat dus liever op hun eigen manier. Maar hoe ga je om met negatieve reacties als je die krijgt?

In deze video draagt Petra een goed voorbeeld aan. Zij werkt graag aan haar persoonlijke ontwikkeling en gaat daarvoor geregeld naar een inspirerende spreker. Omdat ze haar vriendin ook persoonlijke groei gunt, besloot ze haar mee te nemen naar haar favoriete inspirator. Haar vriendin vindt het echter niet zo boeiend en reageert negatief. Dat leverde bij Petra een negatief gevoel op, dat terwijl de avond juist zo positief had moeten zijn.

Ontwikkelen op je eigen manier

Ieder mens ontwikkelt zich, maar iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier. Accepteer dat datgene wat jij belangrijk vindt misschien niet belangrijk is voor anderen.

Bovendien is het eigenlijk ook een tikje superieur om te proberen het leven van anderen beter te maken. Zeker als ze daar niet om gevraagd hebben. Het is misschien lief bedoeld, maar jouw persoonlijke ontwikkeling is jouw persoonlijke aangelegenheid. Wees dus zelf geen voorbeeld en probeer niemand te veranderen. Lekker op jezelf focussen!

Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Good for you! Wist je dat wij een heel portfolio aan trainingen en programma’s hebben die je in je eigen tempo kan doen en die je in kleine stapjes dichterbij jouw grootste verlangen brengt? Bijvoorbeeld: stress, mindset, zelfvertrouwen, ondernemerschap en liefde.
Neem een kijkje bij alle 365 programma’s die je stuk voor stuk volgt in de 365 Academy.

Heb jij wel eens commentaar gehad op jouw persoonlijke ontwikkeling? We zien graag je reactie terug in de comments!