Waarom het onzin is dat er te veel coaches zijn

We hebben in Nederland zo’n 70.000 coaches. Dat is minder dan het aantal horecagelegenheden (ruim 80.000), vrachtwagenchauffeurs (bijna 100.000) of basisschooldocenten (meer dan 150.000). Toch hoor je het nooit over die andere beroepen. Het heeft dus met de aantallen niks te maken, er is ruimte zat. In deze podcast leggen David & Arjan precies uit waarom dat onzin is en waarom de wereld juist wel op coaches zit te wachten. 

Beluister hier de podcast of lees hieronder verder.

➔ Beluister hem op Spotify

➔ Beluister hem op Podcastluisteren

Wij denken dat er juist te WEINIG coaches zijn in Nederland – en wel hierom:

1. Er is steeds meer behoefte aan hulp.

Het aantal gevallen van stress, somberheid, relatieproblemen, overgewicht en meer persoonlijke issues neemt hard toe. De wereld draait sneller, er komen steeds meer keuzes, prikkels en verwachtingen en we jagen elkaar op. Het baken van rust en overzicht in die rollercoaster: je coach.

2.Waarom stoppen met leren als je 20 bent?

Vroeger ging je naar school tot je klaar was en dan begon het werken. Het leren zat er op. Gelukkig leven we in een andere tijd en snappen we dat je een leven lang wilt blijven bijleren. Reflecteren op jezelf, diepere patronen doorgronden en veranderen, jezelf even laten doorwaaien – daar heb je coaches voor. Kijk maar om je heen naar mensen die vast blijven zitten in ‘wat niet werkt’. Die gun je toch een goede coach?

Miracle Roadmap Marjolein

Gezocht: coaches die het verschil willen maken

Wil je graag meer mensen helpen met jouw expertise als coach, therapeut, lichtwerker of teacher? Dan is dit gratis webinar voor jou! In het webinar ontdek je hoe je jouw coachpraktijk kunt laten groeien op een manier die goed bij jou past. We gaan het hebben over je mindset, zelfvertrouwen en marketing. Ook deelt Arjan de geheimen van 365 Dagen Succesvol. Meld je nu gratis aan!

3. Mentale uitdagingen zijn niet langer taboe.

De tijd dat je je trauma alleen droeg en je verdriet weg slikte, is voorbij. Het is niet langer taboe om om hulp te vragen. Toch zit daar bij veel mensen het ongemak: moeten we echt de hele tijd praten over geluk, gezondheid, vrede? Ja, dat moet. De oppervlakkige bias over financiële groei als graadmeter voor het slagen van een economie, is achterhaald. We hebben het nodig om met elkaar te praten over de echte thema’s: wat betekent het om mens te zijn? Daarvoor heb je coaches nodig. Iemand moet je die vraag stellen.

4. Zolang jij het wilt, heb je geen reden nodig.

Het is een vreemde vorm van beknotting: alsof er een externe autoriteit bestaat die vindt dat er al genoeg coaches zijn en dat jij het daarom niet meer mag worden. Hallo? Paternalisme all over the place. Terwijl: je eigen verlangen is genoeg. Wil je graag mensen helpen? Stroom je over van de compassie en voel je de diepere noodzaak om mensen te begeleiden naar hun volgende stap? Ga er dan voor. Laat je nooit vertellen dat je teveel bent of overbodig. ❤️

Het is onzin. Jouw stem is uniek en daarmee ben je misschien op dit moment voor iemand heel hard nodig.

Wil je coachen? Ga coachen. De wereld zit op je te wachten, juist als daar boze mensen rondlopen die zeggen van niet. 

Ook 365 begon ooit klein. Nu bereiken we wekelijks 2 miljoen mensen op sociale media, zijn er meer dan 256.000 boeken verkocht en hebben we al meer dan 100.000 mensen mogen coachen in de afgelopen 10 jaar. Hoe we dit bereikt hebben? Daar vertel ik je alles over in het gloednieuwe 365 Coachprogramma: We delen een paar simpele handvatten om eindeloos veel leuke klanten te krijgen, terwijl je helemaal jezelf kunt zijn en niks hoeft te doen dat niet bij je past. Hoe tof is dat? In dit programma hebben we al onze waardevolle lessen gebundeld om jouw op weg te helpen naar een uitverkochte coachpraktijk!