Hoe verbeter ik mijn relatie?

Aan de vraag van Stef te horen, bevindt hij zich momenteel in een goede relatie. Wat fijn! Het woordje ‘weer’ verraadt echter dat dit niet altijd zo is geweest en dat hij bang is dat ook deze relatie zal stranden. Maar dat hoeft heus niet. Hij moet zichzelf alleen leren gunnen dat het deze keer gewoon eens goed gaat. Wees geen destructieve saboteur en houd je niet bezig met potentieel gevaar. Zo maak je een relatie die momenteel hartstikke goed gaat alleen maar onterecht spannend. Bij elke ruzie ga je denken ‘zie je wel!’ Hoe voorkomt Stef dat er een donderwolk van angst om zijn gezonde relatie heen hangt? 

Hoe krijg ik een superrelatie?

Volgens ons moet je je in een goede relatie maar met twee dingen bezighouden: dé ingrediënten voor een superrelatie. Het eerste ingrediënt is plezier. Het tweede ingrediënt is perspectief. Hiermee bedoelen we dat je het samen nu leuk moet hebben en ook weet waar de relatie naartoe gaat. Samen een stip op de horizon zetten en daar naartoe leven zorgt ervoor dat je meer van elkaar gaat houden. Grote stippen zijn trouwen en kinderen krijgen bijvoorbeeld, maar ook een lange reis plannen is een ideaal ‘project’.

Niet uit elkaar groeien

Zolang je samen kan dromen, plannen en doen, zorgt dat ervoor dat jullie niet uit elkaar groeien, maar juist naar elkaar toe. En zo’n mooi gezamenlijk doel houd de relatie ook meteen nu leuk. Je leeft samen ergens naartoe; jullie weten waarom jullie samen zijn. Dát is jullie focus, en niet één of ander doemscenario. Je hebt geen enkele reden om daar nu aan te denken. Kortom, ga samen dromen, maak plannen en zet stappen.             
En vergeet vooral niet te genieten! 

Hoe sta jij in je relatie? Maken jullie ruimte om samen stappen te maken? Wij zijn benieuwd hoe jullie dat aanpakken! Laat het ons weten in de comments!