Wat is belangrijk in een goede relatie?

Beantwoord de onderstaande 25 stellingen met een ‘ja’ of een ‘nee’. Doe dat zonder er lang bij na te denken en vertrouw op je gevoel. Zeg het eerste dat in je opkomt, ook als je er misschien geen verklaring voor hebt.

 • Ik hou van mezelf
 • Ik besef me dat wij niet elkaars vader/moeder/kind zijn
 • Ik ben vrij van mijn eerdere relaties
 • Ik voel me volledig verantwoordelijk voor mijn relatie
 • Ik ga minstens één keer per jaar zonder mijn geliefde op vakantie
 • Ik maak ruimte om alleen te zijn en mijn eigen dingen te koesteren
 • Ik ken mijn eigen kernwaarden
 • Ik ken de kernwaarden van mijn geliefde en respecteer de verschillen
 • Ik ben dankbaar voor de relatie zoals die is
 • Ik zorg supergoed voor mezelf
 • Ik zorg voor heel veel plezier in mijn relatie
 • We hebben een gezamenlijke droom
 • We leren actief van elkaar
 • We koesteren de seksuele aantrekkingskracht tussen ons
 • We maken onszelf mooi voor elkaar
 • We verrassen elkaar met kleine en grote dingen
 • We maken tijd voor elkaar
 • We hebben geen geheimen voor elkaar
 • We spreken groot over elkaar
 • We daten onbevangen en nieuwsgierig met elkaar
 • We weten van elkaar wat ons diep gelukkig maakt
 • We maken onze relatie het belangrijkste van alles
 • We geven elkaar alles zonder iets terug te verwachten
 • We voelen ons beiden in volledige vrijheid helemaal verbonden
 • We benoemen elke dag dat we een superrelatie hebben

Mooi! Goed dat je dit hebt gedaan. Je hebt voor jezelf nu een checklist gemaakt waarmee je aan de slag kunt. Elk punt waarop je ‘ja’ hebt gezegd: dit doe je geweldig. Zorg ervoor dat je leert hoe je dit verstevigt en uitbouwt.

Hoe pak je relatieproblemen aan?

Elk punt waarop je ‘nee’ hebt gezegd: het kan zomaar zijn dat hier een sleutel ligt om dingen in je leven veel beter en fijner te laten gaan. Zorg dat je hiermee aan de slag gaat! Een eerste manier waarop je dit kunt doen is door je partner deze test ook te laten doen en met elkaar te bespreken wat hij of zij op de vragen heeft geantwoord. Heb je nu minder dan twaalf keer oprécht ‘ja’ gezegd? Top! Er valt veel winst te halen en je hebt nu concrete punten waar je mee aan de slag kunt.

Wil je met minder stress en gedoe en meer zelfvertrouwen en liefde jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je je dromen en verlangens echt een keer belangrijk maken? Wil je jezelf nu eens een keer op nummer 1 zetten? Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten. Al meer dan 160.000 mensen ontvangen onze wekelijkse dosis inspiratie in hun mailbox.