Eenzaamheid in relaties

Nog geen tien minuten, dat is hoeveel tijd geliefden gemiddeld aan elkaar besteden per dag. En nee, eten met de kinderen, tv kijken en in hetzelfde bed slapen, tellen niet mee. Tijd voor elkaar maken en quality time hebben, lijkt steeds minder voor te komen in het steeds drukker-wordende leven, menen verschillende relatietherapeuten. Extra werk oppakken en genoeg dingen buiten de deur doen lijken soms belangrijker dan de verbinding opzoeken met je partner.

Wist je dat eenzaamheid dan ook steeds vaker voorkomt in relaties? Dingen voor jezelf doen is natuurlijk heel gezond en belangrijk voor jouw én jullie ontwikkeling, maar niet investeren in je relatie betekent per definitie hetzelfde als vertrekken. Tijd voor meer diepgang en quality time voor jullie twee dus!

Creëer meer diepgang in je relatie in de zomer

Laat de zomervakantie nou nét een perfecte timing zijn om met elkaar te gaan zitten en samen (weer) meer diepgang te creëren. Op de camping in Frankrijk heb je geheid een stuk minder afleiding van e-mails, belletjes, stapels (af)was of projecten die nú af moeten. Er ontstaat vanzelf tijd en ruimte voor elkaar. Dat is precies de reden waarom een vakantie een goed moment is om diepe gesprekken te voeren en de verbinding op te zoeken in plaats van te praten over koetjes en kalfjes en praktische zaken.

Oefening voor meer verdieping

Ga op vakantie eens goed voor elkaar zitten en ga het ‘diepe’ gesprek aan. Als de kinderen op bed liggen bijvoorbeeld. Maar eerst doe je een belangrijke, intieme oefening. Ga tegenover elkaar zitten en kijk elkaar aan. Maak écht oogcontact. Zonder iets te zeggen. Je zult zien dat je de ander ineens weer echt ziet en er van nature verbinding ontstaat.

Ga na vier minuten (je kunt een wekker zetten) het gesprek aan. Wat voel je? Wie zie je? Geef elkaar de tijd om uit te spreken en luister naar wat de ander je vertelt. Noem wat je letterlijk ziet in de ander, waar ben je zo dankbaar voor? Waarom ben je gek op de ander? Zo geef je jullie vakantie ineens een diepere dimensie!