Sanne worstelt al twee jaar met haar relatie. “We hebben van alles geprobeerd maar het wordt maar niet beter. Hebben jullie een tip?” Sanne is kortom op zoek naar dé manier om haar relatie te repareren. Maar moet je een relatie die – na twee jaar worstelen en tevergeefse pogingen – niet lijkt te werken wel repareren? 

Relatieproblemen oplossen: hier gaat het fout

Veel mensen hebben de overtuiging dat een relatie móet lukken. Alsof het een toets is. Alsof elke relatie moet slagen. Als die overtuiging waar is, heb je aan elke relatie – van liefdesrelaties tot vriendschappen – een loodzware taak. Heb je alles geprobeerd maar wil de relatie niet lukken? Overweeg dan eens de optie er mee op te houden. 

Tip: een goede relatie is kiezen voor elkaar

Laat het idee van ‘moeten lukken’ los en vraag jezelf elke dag af of je nog voor jouw relatie wilt kiezen. Je zit niet aan elkaar vast. Je bent niet gevangen! Dit besef van vrijheid zorgt juist voor meer verbondenheid in een relatie. Het is dan super om de reis des levens samen af te leggen. Voor de tijd dat jullie hier allebei voor kiezen.
Stel jezelf dus de vraag: als het niet hoeft te lukken, en ik ben vrij om te kiezen, wil ik dit dan nog? Als je niet voor je relatie wilt kiezen, weet je wat je te doen staat.

Wat is jouw tip voor een gouden relatie? Laat je reactie achter in de comments hieronder.