Wat we doen bij relatieproblemen

Nu zijn wij zelf al erg lang onderweg met onze geliefdes. Natuurlijk schijnt ook bij ons niet altijd de zon, maar juist op de momenten waar het even schuurt en botst, zijn die rituelen een betrouwbare gids door de mist geworden. Zo gaan we ondanks een uitstekende relatie geregeld naar een relatietherapeut. Je kunt immers het dak het beste repareren bij mooi weer.

Daarnaast hebben we er thuis voor gekozen om ‘synchroon’ te leven. We staan elke dag gelijk met onze geliefden op en gaan elke dag tegelijkertijd naar bed. Ook als een van de twee nog helemaal niet moe is. Juist die gelijktijdigheid zorgt voor een grote verbinding: door alle tijd die er samen ontstaat, is er veel meer ruimte voor gesprek en intimiteit. Voorheen bleef een van de twee vaak ‘s avonds in de woonkamer hangen en raakten we elkaar daardoor langzaam een beetje kwijt.

Tips om relatieproblemen te voorkomen

Op Facebook stroomden de tips binnen. Vertel elke ochtend je dromen aan elkaar. Zorg voor ‘eigen tijd’ zonder de ander, om leuke dingen te doen en elkaar daarover te vertellen. Zet onverwacht de auto aan de kant en geef elkaar een kus. Stuur een keer per week de kinderen vroeg naar bed en ga uitgebreid samen koken. Doe altijd de afwas samen. Volg een tantra-cursus en blijf sowieso cursussen samen volgen. Doe gekke grappige dingen samen, om een beetje te blijven lachen. Ga daten alsof het de eerste keer is en je elkaar nog helemaal niet kent. Gooi de televisie de woonkamer uit, zodat je met elkaar in gesprek blijft.

Op het eerste gezicht nogal verschillende tips – en toch is de overeenkomst overduidelijk. Al deze mensen hebben rituelen gevonden om in hun relatie te blijven investeren. Eigenlijk is het heel simpel. Als je niet meer in je relatie investeert, ben je aan het vertrekken. Er bestaat geen middenweg. Niet investeren is hetzelfde als vertrekken. Dat vertrekken kan rustig tien jaar duren, maar zonder verandering staat de uitkomst wel vast. Wanneer je ophoudt om je tijd, aandacht, energie en geld in je relatie te investeren, heb je de weg ingezet naar het onvermijdelijke einde.

Ontdek dus jullie eigen geheime rituelen. Niemand hoeft hier van te weten, maar het werkt als een tierelier.

Wil je met minder stress en meer zelfvertrouwen jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je eindelijk je dromen waarmaken? Wil jij geen prima leven, maar een fantastisch leven? Mooi! Je hebt noodzaak gecreëerd om te werken aan jouw beste jaar ooit! Elke dag werken duizenden mensen aan hun eigen ontwikkeling in onze 365 Academy. Sluit je ook aan, vanaf nu is het tijd voor jou.