Is er iets mis met ons kind?

Bodhi (8 jaar oud) groeit op in de grote stad. Op school gaat het waardeloos. Lezen en schrijven lukt niet, Hij is altijd afgeleid, altijd onrustig. Leraren zijn geërgerd en Bodhi krijgt elke dag kritiek en afwijzing omdat ie achterloopt en niet goed scoort. Inmiddels is er een team van 6 professionals met hem bezig.

Bodhi wordt somber.
Hij maakt duistere tekeningen met boze zwarte gezichten en trollen en messen. Hij is boos en verdrietig en wil niet naar school. Zijn ouders denken ‘er is iets mis met ons kind’ en schamen zich voor die gedachte.

Ze besluiten te verhuizen. Ze kiezen voor een radicaal andere school, die niet bezig is met toetsen en vergelijken, maar met het welzijn van het kind.

Met geluk kun je niet jong genoeg beginnen

En dus schreven we een boek over geluk voor kinderen (en hun ouders): Glimlach van een Kind. Een geluksboek met 52 lessen om je kinderen te helpen met een gelukkig leven. 

Bestel nu het leukste boek voor meer verbinding, begrip en plezier met je kind.

Dat lezen van jou, dat komt nog wel

Op zijn nieuwe school is de juf nooit boos of teleurgesteld. Ze vertelt Bodhi:

“Je kunt helemaal niet achterlopen.
Iedereen leert anders en op een ander tempo. Jij kunt geweldig tekenen en heel mooi dansen. Je bent ontzettend creatief, heel nieuwsgierig en je hebt zoveel goede ideeën. Laten we dáármee verder gaan. Je bent net zo anders als alle andere kinderen. Dat lezen van jou, dat komt nog wel.”

Voor Bodhi en zijn ouders verandert alles.
Hij tekent regenbogen en vogels. Hij rent met plezier de klas in, is ontspannen en grijpt uit zichzelf naar een boek.

Zijn ouders weten: er is nooit iets mis geweest met ons kind, maar als je een vis vraagt in een boom te klimmen, zal ‘ie z’n hele leven denken dat ‘ie dom is.

Geef het goede voorbeeld

Hoe een kind zich gedraagt en voelt is sterk afhankelijk van het (ouderlijk) voorbeeld dat het krijgt. Het is daarom belangrijk dat je zelf ook goed in je vel zit, zelfverzekerd bent en doet wat je wilt doen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom nodigen we je uit voor de Doorbraakdagen. Hier ontdek je wie je ten diepste bent, wat je wilt en hoe je dit bereikt. Jouw kinderen zullen hier ongetwijfeld ook van profiteren! Meer weten? Klik op onderstaande button!