Neem de verantwoordelijkheid terug

Weet dat jij degene bent die de situatie ervaart. Door te accepteren dat het bij jou ligt, kun je er namelijk ook iets aan veranderen. Je kunt bijvoorbeeld een gesprek aangaan met je leidinggevende en aankaarten waar je mee zit. Werkt het niet? Ga dan nog eens. En nog eens. Laat je niet wegwuiven! 

Doet het management nog steeds niets? Hang een spanddoek op, ga bij de vakbond of stap in de ondernemingsraad. Als het niet lukt kun je altijd nog opstappen! Dan kun je in ieder geval zeggen dat je er alles aan hebt gedaan. 

Wordt er naar jouw mening geluisterd op werk? We horen graag wat jouw ervaringen zijn.

Als je tóch een missie hebt, dan meteen maar een hele grote. Dus is het de missie van David en Arjan dat Nederland het gelukkigste land van de wereld is. Om dat te bereiken, schrijven ze wekelijks columns in onder andere het Algemeen Dagblad, organiseren ze impactvolle seminars in de Beurs van Berlage en AFAS Live en bouwen ze aan een grote online community. Het leuke is dat het nog lijkt te lukken ook. VPRO’s Tegenlicht zegt over de twee mannen: “Met hun boeken en seminars maken David en Arjan heel Nederland gelukkig!” En laat dat nou precies de bedoeling zijn.