Geen sorry, wel ruzie

In plaats van je focussen op jouw mening en gevoel, zou je ook eens kunnen onderzoeken waarom mensen de neiging hebben zich te verdedigen tegenover jou. Zit er misschien wat felheid, te veel verwachting of een oordeel in je communicatie? Mensen verdedigen zich immers alleen wanneer ze zich aangevallen voelen.

Sorry zeggen: ga je voor geluk of gelijk?

Wat je uit deze video wilt leren, is dat mensen helemaal geen sorry hoeven te zeggen. Het gaat in dit leven niet om je gelijk, maar om je geluk. En je geluk ligt niet in het de ander laten doen of denken wat jij vindt dat correct is. Daarmee maak je elke relatie en verstandhouding ongelijk: het idee dat iemand anders jou iets verschuldigd is zet hem direct met 1-0 achter. Daar wordt niemand beter van! Ga dus voor je geluk in plaats van je gelijk.

Probeer deze oefening

OEFENING: als je jezelf nou herkent in het bovenstaande filmpje, probeer dan de volgende oefening eens. Maak een lijstje van mensen waarvan jij vindt dat ze nog sorry tegen je zouden moeten zeggen, en ga eens bij ze langs met een bos bloemen. Neem ze mee uiteten en zeg dat je van ze houdt. Dat is de enige manier om weer in verbinding te komen met die mensen. Dan wordt het past echt leuk!

Wat heb jij geleerd van deze video? Leuk als je het met ons wilt delen in de comments.