Jaloezie in een relatie is voor jezelf én voor je partner nooit leuk. Jij voelt je onzeker en je partner voelt zich belemmerd of misschien zelfs schuldig. Of andersom natuurlijk. Maar wat kun je doen als één van jullie wat jaloers is aangelegd? Met deze tip kom je van je jaloezie af!

Jaloezie in een relatie

Jaloezie in een relatie is eigenlijk iets heel raars. Jij en je partner hebben immers een relatie, dus je mag verwachten dat hij of zij jou leuk genoeg vindt. En op jouw beurt vindt ook jij je partner leuk genoeg, anders was jij nu niet jaloers (en hadden jullie ook geen relatie). Jullie vinden elkaar dus allebei leuk. Waarom dan jaloers zijn?

Wat jaloezie zegt over je vertrouwen

Met jaloezie zeg je eigenlijk dat je er niet op vertrouwt dat je leuk genoeg bent. Dát zit er achter jaloezie. Je moet niet je partner maar jezelf gaan overtuigen dat je de moeite waard bent. Dat heb je blijkbaar nodig, anders was je niet jaloers.

Terecht jaloers?

En stel nou dat je gelijk hebt. Dat je jaloezie terecht is en dat je partner je inderdaad niet leuk genoeg vindt. Dan zou hij je misschien wel kunnen verlaten. Maar is dat dan het einde van de wereld? Je verdient iemand die jou net zo leuk vindt als jij hem of haar. En als dat niet zo is dan ben je maar beter af zonder die partner. Ook zonder partner ben jij een volwaardig persoon. Jij bent van niemand afhankelijk.

Wees onafhankelijk

Ben je bang dat je wereld instort als je relatie voorbij is? Werk dan vooral aan jezelf. Leer jezelf leuker vinden en word onafhankelijker. Niemand moet willen dat zijn of haar partner van hem of haar afhankelijk is.

Jaloezie is bovendien een verlangen naar iets dat je zelf wilt: aandacht. Besteed daarom tijd aan elkaar, zet je partner niet op een voetstuk en ga elkaar zeker geen restricties opleggen. Een relatie is geen dierentuin! Schop onder je kont dus en gewoon die leuke partner zijn die je bent.

Hoe ga jij om met jaloezie? Laat je tips achter in de comments!