David en Arjan beantwoorden in deze video een vraag van Esther. Zij zegt: “Zou ik, om mezelf te beschermen, misschien maar moeten stoppen met mijn huidige werk en het over een heel andere boeg moeten gooien? Ik heb een goede baan maar merk wel dat ik ontzettend veel stress ervaar. Ik ben daar een beetje gevoelig voor, want ik heb een onzeker en angstig karakter. Ik doe veel leuke dingen: veel naar buiten treden, presentaties geven, voor groepen staan… Het voelt echter een beetje als “fake it ‘til you make it” omdat ik steeds thuiskom met hoofdpijn en pijn in mijn gewrichten. Ben ik wel gezond bezig? Moet ik hiermee doorgaan of is het beter om iets anders te gaan doen?”

Onderzoek je eigen gedachtes

Veel mensen geloven dat de wereld zo is, zoals we die waarnemen. Het is echter zinvol om je eigen gedachtes wat minder te vertrouwen en wat meer te onderzoeken. Ga er niet automatisch vanuit dat datgene wat je denkt ook klopt. Wanneer je gelooft dat je ‘een onzeker en angstig karakter hebt’, is dit dus ook zo. Geen wonder dat je daar stress van krijgt! Je gaat je immers gedragen naar wat je gelooft…

Stress gaat over je gedachtes

Onderzoek het eens bij jezelf: gedraag jij je op je werk naar wat je gelooft? Realiseer je dat de stress die je ervaart – en alle bijkomende stresssymptomen zoals hoofdpijn en pijnlijke gewrichten – dus niet per se van je werk komt, maar van de gedachte die je in dit geval hebt over jezelf. Het kan dus zinvol zijn om een andere baan te zoeken, maar het is veel zinvoller om anders om te gaan met belemmerende gedachtes.Pas dan zal de stress afnemen. 

Je bent wie je bent en gaat van daaruit op zoek naar een baan die bij je past.

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan startten 365 Dagen Succesvol met een grote missie: samen maken we van Nederland het gelukkigste land van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld. Inmiddels hebben duizenden mensen geweldige resultaten bereikt met de programma’s van 365.

Ontdek hier onze trainingen en programma’s.