Hoe Harvey succesvol werd

Hij werd, net als velen zoals hij, niet uit het niets succesvol. In de jaren ’80 woonde hij bijvoorbeeld een paar jaar op straat. Douchte bij tankstations of zwembaden.

Inmiddels heeft hij het een stuk beter voor elkaar. Hij host een dagelijkse talkshow en heeft twee bestsellers geschreven, hij heeft meerdere awards gewonnen en heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame. Zijn geheim deelt hij in onderstaande video met je.

Dit is wat succesvolle mensen doen

Volgens Harvey is elke succesvolle persoon namelijk ooit gesprongen. Ze hebben allemaal een leap of faith genomen.

En dat gaat niet zonder kleerscheuren. Wanneer je overweegt om te springen zie je om je heen allemaal mensen die succesvoller zijn (of lijken) dan jij. Het lijkt alsof zij zonder moeite door het leven glijden, en dat komt volgens Harvey omdat hun parachute is geopend.

We hebben allemaal een parachute, maar deze zal nooit openen voordat je springt. Je móet eerst springen om te kunnen vliegen. Om door het leven te kunnen glijden. En ook dat zal niet zonder tegenslagen gaan. Het duurt namelijk even voordat je parachute opent. In de tussentijd zul je wellicht tegen de rand van de klif aanbotsen of het gevoel hebben dat je ter aarde stort.

Vertrouw op je parachute

Je kunt er alleen op vertrouwen dat je een parachute hebt en dat deze zich zal openen. Of, zo zegt Harvey, je kunt ook niet springen. Dan blijf je de rest van je leven lekker veilig, op de cliff of life, staan kijken naar al die anderen die wel zijn gesprongen. Je zult dan nooit ervaren hoe het is om te vliegen. 

Wil je met minder stress en meer tijd en energie jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je je dromen en verlangens echt een keer belangrijk maken? Wil je jezelf nu eens een keer op nummer 1 zetten? Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten. Al meer dan 160.000 mensen ontvangen onze wekelijkse dosis inspiratie in hun mailbox.

Meer weten over de methodiek en het werk van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: van Nederland het gelukkigste land maken om het een voorbeeld te laten zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken hebben ze de 365-methodiek ontwikkeld die ze verspreiden door middel van artikelen, video’s, boeken, webinars, seminars en de 365 Jaaropleiding.

De 365 Jaaropleiding is de grootste en meest effectieve opleiding op het gebied van duurzame persoonlijke groei in Nederland. Al 5.025 deelnemers volgden de Jaaropleiding en leven nu het leven dat ze willen leiden. Gemiddeld gaven deelnemers hun leven een 5,5 aan het begin van het jaar. Aan het eind van de Jaaropleiding gaven ze hun leven een 8,8. Bekijk hier de verhalen en transformaties van eerdere deelnemers.