#1 Gezien worden

Je kijkt jezelf recht in de ogen. Je ziet jezelf en tegelijkertijd wordt je gezien door jezelf. Een spiegel is een krachtig instrument als het gaat om zelfvertrouwen en eigenwaarde. Oefeningen voor de spiegel worden dan ook geregeld toegepast in de psychotherapie, bijvoorbeeld om je zelfbeeld te verbeteren. Of denk aan de bekende oefening om intimiteit te verhogen: vier minuten in elkaars ogen kijken. Werkt ook met jezelf!

#2 Vader-dochterrelatie

Meisjes die een goede band hebben met hun vader ontwikkelen meer zelfvertrouwen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Ze maken minder stresshormonen aan en lopen minder risico een depressie te krijgen. Ook zijn hun prestaties op school en werk beter omdat ze meer verantwoordelijkheid durven te nemen. Dus lieve daddy’s, kijk nog eens goed naar deze video en investeer in een goede relatie met je dochter. Deze heeft namelijk ook invloed op haar liefdesleven.

#3 Gedachten zijn krachten

Positief over jezelf denken en praten, heeft een positief effect op je zelfbeeld. Ook als je jezelf niet gelooft, helpt het alsnog om tegen jezelf te zeggen dat je geweldig bent. Fake it ‘til you make it, zeg maar want alles wat je aandacht geeft groeit.

Wat is jou belangrijkste eye-opener? Ben je zelf vader of heeft het je aan het denken gezet over de relatie die jij met je eigen vader hebt?  Deel het met ons in de comments!