Terwijl ik dit schrijf zijn we precies een week fysiek uit elkaar. De inkt van de scheidingsbeschikking is nog nat. En in het huis waarin ik achterblijf, steken eenzame spijkers uit de muur waar eerst nog lijstjes hingen. Het was een rare week met veel eerste keren. Alleen de ochtendlogistiek doen en m’n zoons op tijd naar school krijgen. Thuiskomen in een leeg huis wetende dat m’n kids de komende dagen bij hun moeder wonen. En starten bij een nieuwe opdrachtgever, want het leven gaat door.

Het vreemdste vond ik om op bezoek te zijn bij mijn eigen gezin. Om de jongens naar hun nieuwe bedden te brengen in een vreemd appartement. Als een leuke oom die z’n gezicht weer eens komt laten zien. Om vervolgens naar huis te fietsen dat niet echt meer als thuis voelt.

Die halve week alleen investeer ik in mijn geluk

De Doorbraakdagen hebben me zoveel gebracht dat ik me ter plekke inschreef voor Miracle Roadmap. Een programma van vier maanden waarbij je begeleid wordt om alles uit het leven te halen. Daarin wil ik ontdekken waar ik echt gelukkig van wordt. En wat me tegenhoudt om te gaan doen wat ik belangrijk vind. Juist nu m’n hele leven op z’n kop staat. Laat de scheiding een ongewenst cadeau zijn dat ik mag uitpakken, zoals David en Arjan het zeggen.

Ik weet nu ook dat de scheiding niet de reden maar de aanleiding is dat ik mezelf wil ontwikkelen. Al te lang heb ik het gevoel dat het leven me overkomt. En dat ik m’n kostbare tijd maar een beetje uitzit. M’n hoofd draait overuren met het aflopen van lijstjes, opties en bezwaren. Het verlamt me en m’n hart is steeds minder aan zet. Op een vrije dag kan ik niet verzinnen wat ik wil doen. En hoewel ik echte verbinding met vrienden en familie mis, ontwijk ik elke toenadering.

Ben jij iemand die snel een oordeel klaar heeft staan?

Een oordeel over jezelf of over een ander? Dan hebben we een cadeautje voor je. In dit werkboekje met vragen en oefeningen ga je je bewust worden van je oordelen en oefen je met compassie, vriendelijkheid en begrip, zowel naar anderen als naar jezelf. Het doel? Vrede sluiten met de realiteit. 

Ik wil niet opkrabbelen, maar ontdekken wat ik wil en daar echt voor gaan

Tijdens de Doorbraakdagen heb ik de magie van 365 Dagen Succesvol ervaren. Ik ben er veel dichter door bij mijn gevoel gekomen. Sindsdien durf en wil ik open zijn, omdat ik heb ervaren wat een waardevolle verbinding ik daarvoor terug krijg. En ik heb allerlei inzichten in mezelf gekregen. Bijvoorbeeld dat ik veel bezig ben met wat anderen van mij vinden en daardoor geen echte eigen keuzes maak. Dat ik aannames doe en daardoor de kans op diepgaande gesprekken en vervullende verbinding laat liggen. En dat er patronen uit mijn jeugd in de weg zitten door het verlies van mijn biologische vader. Andere inzichten voelen als stukjes van een puzzel die ik nog niet kan leggen.

De komende vier maanden ga ik elke maand aan de slag met een thema: (Mentale) Gezondheid, Relaties, Werk en Geld. En hoewel het thema Relaties nu het meest relevant lijkt, verwacht ik op alle vier de thema’s sprongen te maken. Want ik wil niet op de oude voet door. Ik wil door mijn eigen keuzes te maken gelukkiger worden. Nieuwe ervaringen opdoen. Voelen dat ik op de juiste weg zit en groeien in zelfverzekerdheid. Laat de Miracles maar komen.

Man-op-strand-jpg

In mijn volgende blog vertel ik over mijn ervaringen tijdens de eerste maand van het Miracle Roadmap-programma. Ik leer mijn coach en cirkelgenoten kennen. Doe mee aan een online ‘roadmap’-sessie. En bezoek de eerste live dag in de vertrouwde Basiliek in Veenendaal. Deze hele maand staat in het teken van (mentale) gezondheid. Nu investeer ik al veel in mijn fysieke gezondheid, en mijn mentale gezondheid mag diezelfde aandacht krijgen. Ik hoop daardoor meer zelfvertrouwen te ervaren. Eigen keuzes te gaan maken en ook vaker nee te zeggen als iets niet bij me past. En vooral een leuke vader voor mijn kinderen te zijn met een vertrouwd huis dat weer als thuis voelt.