Altijd de verkeerde partner aantrekken

Of we iemand aantrekkelijk vinden of niet, hangt ervan af of de persoon vertrouwd aanvoelt. Dat heeft te maken met je eerste liefdesrelatie: de relatie met je ouders. Deze leert je wat houden van betekent en creëert een soort blauwdruk van het type partner waar je op valt. Gezien ouders lang niet altijd alleen maar goed voor ons zijn, eindigen we dus met partners die dat ook niet zijn. Herhalen wat je kent dus:

1. Je zoekt iemand met de negatieve eigenschappen van je ouders. Het doet misschien pijn maar dat hoort volgens jouw blauwdruk bij de liefde. Alleen maar leuk voelt gewoon niet juist.

2. De manier om niet gekwetst te worden, is anderen pijn doen. Als kind was je het slachtoffer dus de positie van dader lijkt je veiliger. Dus imiteer je de slechte eigenschappen van je ouders.

3. Of je reageert allergisch op de eigenschappen van je ouders. Was je vader kleinerend? Nooit meer laat je iemand je zo kwetsen. Dat maakt je alleen wel blind voor de positieve eigenschappen van je ouders. Want behalve kleinerend was je vader wellicht ook intelligent. Alleen hoort intelligent bij kleinerend dus ook daar val je niet op.

Eindelijk iemand kiezen die wel goed voor je is

Onze liefdeskaarten zijn moeilijk te lezen, stelt The School of Life. Er staat een ingewikkelde route op naar liefde maar deze is uitgestippeld door de relatie met je ouders. De enige manier om een andere weg te gaan, is begrijpen wat op jouw kaart staat. Zodat je uiteindelijk iemand kunt kiezen die wel echt goed voor je is en daar gelukkig mee zijn. Ook al is het in eerste instantie ontzettend wennen en voelt het in het begin juist helemaal niet vertrouwd.

Durf je de uitdaging aan? Met deze vragen krijg je meer inzicht in je eigen lovemap:

  • Onder welke trekken van mijn ouders heb ik als kind geleden?
  • Welke problemen veroorzaak ik die ik als kind zelf heb ervaren?
  • Vind ik sommige partners afstotend omdat zij trekken hebben van mijn ouders?
  • Hebben mijn partners karaktertrekken die goed voor mij zijn zonder dat ze de trekken hebben waar ik bang voor ben?