Samen gelukkig blijven in een relatie?

In deze video geven David en Arjan antwoord op de vraag van Stephanie. Zij stuurde het volgende bericht: “Ik heb mijn man altijd vol enthousiasme gesteund. Ik heb met hem meegeleefd en meegedacht bij al zijn dromen en idealen. Daarin ben ik naïef geweest, niet kritisch genoeg en erg volgzaam.

Ze vervolgt met: “Ik ben nu 41 en ik merk dat zijn dromen en idealen meestal niet realistisch zijn en gebaseerd op een wel heel positief scenario. Inmiddels kan ik niet meer de energie opbrengen om dit zo te blijven doen, ik geloof simpelweg niet meer in zijn dromen. Dat is lastig; mijn man voelt zich aangevallen en ik voel me als een roepende in een woestijn – niet gehoord en niet gezien. Dit alles doet onze relatie geen goed. Hoe komen we weer samen?

Bekijk hieronder de video.

Omgaan met meningsverschillen in je relatie

Onthoud dat je het niet altijd met elkaar eens hoeft te zijn om een succesvolle relatie te hebben. Het helpt om een gezamenlijke droom te hebben – los van de dromen die jullie apart van elkaar hebben.

Dit zorgt ervoor dat je weer naast elkaar kunt gaan staan, met je neuzen in dezelfde richting. Dan heb je iets om over te praten, iets waar je elke dag even aan kunt denken en waar je gezamenlijk naartoe leeft. Dat is pas investeren in je relatie!

Wat vond je van de uitleg in onze video. Had je er iets aan of heb je aanvullende tips? Laat het ons weten via social media.