Ben jij vrij van zelfafwijzing?

Ga maar na hoe jouw relaties er uit hebben gezien. Ben jij vrij van zelfafwijzing en heb jij genoeg aan jezelf of ben je toch stiekem altijd op zoek naar bevestiging en liefde van anderen? Zit jij in een relatie puur omdat dit een verrijking van je leven is, of ben je stiekem heel bang om alleen te zijn en weinig externe liefde te krijgen. Ik zie het veel om mij heen gebeuren; mensen die altijd op zoek zijn naar een geliefde, dagelijks op alle dating apps rondneuzen, in een relatie zitten die eigenlijk niet goed voor hen is, constant weer teruggaan naar een ex geliefde of meteen vol op een relatie duiken, alles om zichzelf maar veilig te stellen van die alles vervullende liefde. Begrijp mij niet verkeerd, dit zijn ook zeker hoofdstukken uit mijn eigen leven. Maar ik ben blij dat ik op tijd het licht heb gezien en weet dat hoe meer ik aan mijzelf geef, hoe meer ik automatisch in mijn omgeving vind.

Wat verslaafd zijn aan liefde eigenlijk zegt 

Hadden onze ouders dit boek ons voorgelezen (en zelf gelezen) toen we zo’n jaar of zes waren, dan hadden we geleerd dat we juist heel lief voor onszelf mogen zijn, waardoor ook iedereen dat voor elkaar zou worden. Dat het niet eng is om naar binnen te kijken en dat zelfafwijzing nergens voor nodig is. Dan waren we opgegroeid als gezonde mensen, zonder verslavingen in het algemeen. Want elke verslaving (zie mijn vorige blog) is een opvulling voor de zelfliefde die we vaak niet hebben.

Ga a.u.b. allemaal dit boek lezen voor jouw eigen wake-up call, of je je nou aangesproken voelt of niet. Nu kun je nog gaan voor die gezonde liefde voor de rest van je leven. En misschien (hopelijk) kun je dit ook weer aan je eigen kinderen meegeven. Ik geloof dat onze planeet alleen nog te redden is met een overdosis liefde, dus laten we daar als de sodemieter mee beginnen!

Wat was voor jou echt een eye-opener naar het lezen van dit artikel? Leuk als je het met ons zou willen delen in de comments!