Voor de kinderen bij elkaar blijven

Kinderen voelen veel meer dan volwassenen denken. Ze pikken de ruzies achter gesloten deuren feilloos op en hebben een radar voor stress en verdriet. Keuzes en acties van de ouders zijn de mal voor het relatiebeeld van een kind. Dus jezelf wegcijferen, ruzie maken of liegen is normaal, want dat doe jij tenslotte ook. Geef het goede voorbeeld aan je kinderen door voor je eigen geluk te kiezen. Ouders met ballen zijn vele malen inspiratievoller dan ruziemakers, overspelers of een ouder die chronisch verbitterd of verdrietig is.

Veel meegemaakt samen

Oh, maar we hadden het zó goed samen! Sure, maar die tijden komen niet meer terug! Het is alsof je met je volwassen brein een aflevering van The A-Team gaat kijken. Je verpest je sentimentele herinneringen! Murdock was geweldig, maar als je het nu nog een keer kijkt zijn de stunts ineens duidelijk nep en elke aflevering is eigenlijk hetzelfde verhaal. Binnen no-time vraag je jezelf af waar je toch mee bezig bent. Lekker laten dus.

Je ex terug willen uit eenzaamheid

Hoe romantisch is het om je leven met iemand te delen omdat jullie dan een hypotheek kunnen betalen? Was dat wat je voor ogen had toen je jong was? ‘Ik kan zo slecht alleen zijn’ is ook een goede dooddoener. Waarom zoek je geluk bij iets wat je alleen maar verdriet brengt? Steek je energie liever in het achterhalen wáárom je slecht alleen kunt zijn en hoe je dat kunt omdraaien. Pas als je gelukkig in je eentje bent, zal je ruimte kunnen maken voor een ander in je leven.

Is je ex écht veranderd?

Ken je die van die vos en z’n streken? Tenzij hij/zij investeert in cognitieve gedragstherapie, is de kans dat de ex het ineens he-le-maal anders gaat doen vrij klein. Korte lontjes blijven kort, dwalende ogen blijven zoeken en gewoontes of verslavingen klets je al helemaal niet in een weekend weg. Misschien gaat het eventjes goed maar al snel realiseer je je dat je nog steeds dezelfde mensen met dezelfde problemen bent en ben je weer terug bij af.

Nog geen andere relatie

En soms is dat ook net de bedoeling. Gelukkig zijn er miljoenen andere mensen die de leuke trekjes hebben waar jij op valt maar dan zonder de negatieve eigenschappen. Teruggaan naar je ex betekent genoegen nemen met minder en dus je standaard verlagen. Alsof je een uitgekauwd kauwgompje nog een tweede rondje geeft. Nooit zo lekker en fris als de eerste keer…

Maar wat dan wel?

Zet jezelf op de eerste plaats! Wat zijn jouw wensen en verlangens en wat wil je absoluut niet in een volgende relatie? En maak geen keuze uit angst, want angst is een slechte raadgever. Het is makkelijker in een bekend patroon te blijven hangen dan de onzekerheid een nieuwe morgen aan te gaan. Maar wat als alles waar je van droomde morgen op je wacht? Hoeveel nieuwe dagen zou jij nog aan je voorbij laten gaan?

Wat is jouw belangrijkste eye-opener in deze blog? Laat het ons hieronder weten!