Wat is manifesteren? 

Manifesteren is je gedachten laten uitkomen. Je droomt bijvoorbeeld van een grotere woning, meer vrijheid in je leven of een nieuwe baan waar je wél voldoening uit haalt. Manifesteren betekent dat je die dromen laat uitkomen door ermee aan de slag te gaan. 

Nu zijn er nogal wat misvattingen over manifesteren. Het is zeker zo dat je gedachten krachtig zijn. Maar ook weer niet zó krachtig dat alleen maar denken aan je droomhuis of je vrije bestaan genoeg is om het werkelijkheid te laten worden. 

Het is zeker geen kwestie van ergens van dromen en daarna geduldig afwachten totdat het op je pad komt. Daar is meer actie in de tent voor nodig.

Manifesteren en dankbaarheid

Manifesteren gaat ook over dankbaar zijn met wat je hebt en vanuit daar verder kijken. Niet dromen omdat je gelooft dat je nu “zoveel mist”. Maar juist dankbaar zijn voor wat er al wél is en erop vertrouwen dat er nog meer van dat moois op je pad kan komen.

Dankbaarheid maakt je positiever. En laat dat nu een goede basis zijn om je dromen te manifesteren.

Het klopt dat je gedachten krachtig zijn

Wat wel klopt aan deze betekenis van manifesteren, is dat je gedachten bepalend zijn voor of iets gaat lukken. Natuurlijk is daar meer voor nodig dan alleen de juiste gedachten. Je moet keuzes maken, actie ondernemen, misschien geld sparen, gesprekken voeren of je opties verkennen. Maar de juiste mindset is een belangrijke basis voor dat alles.

Het zit zo. Sta jij elke ochtend op met de gedachte “Vandaag wordt het vast weer een drukke en stomme werkdag”? Dan word je niet gestimuleerd om je leven een positieve wending te geven. Sta je daarentegen op met de gedachte “Ik wil een vrijer bestaan creëren en daar ga ik vandaag aan werken”, dan is dat een betere basis om in actie te komen. 

Als je gelooft dat iets mogelijk is, zal je eerder de juiste kansen en oplossingen zien. Ook zal je dan eerder stappen die kant op zetten.

Dus: onze betekenis van manifesteren

Wat manifesteren is volgens ons? Het betekent dat je gelooft dat je je dromen kunt waarmaken én dat je bereid bent om daar het nodige voor te doen. Je dromen verwezenlijken vraagt namelijk om keuzes maken. Er bewust voor kiezen om iets anders dan anders te doen. En na dat eerste stapje stappen blíjven zetten. Dromen komen pas uit als je er tijd en aandacht in steekt. 

Stel: jij voelt je compleet opgesloten in je loondienstbaan waar je vijf dagen per week met een hoop tegenzin 40 uur volmaakt. Denken “Dit moet anders” is één ding. Fantaseren over hoe het anders zou kunnen is een tweede. De derde stap is dat je besluit om daar werk van te maken. 

Maar wat is het dat mij gelukkig maakt?

Misschien heb je je droom al glashelder. Je weet precies hoe jouw perfecte woning eruitziet. Of je ziet al helemaal voor je hoe het is als je ooit jouw zelfgeschreven boek lanceert of meer tijd te besteden hebt aan je vrienden en familie. Goed bezig! Houd dat beeld vooral vast.

Maar het komt ook vaak voor dat je wel en beeld hebt bij wat je niet wilt, maar niet precies weet wat dan wel bij jou past. Waar word jij gelukkig van? Als je dat niet weet, probeer het dan met deze 5 vragen te ontdekken. 

Hoe begin ik met manifesteren?

Hartstikke leuk dat je nu weet wat onze betekenis van manifesteren is. Maar hoe pas je manifesteren concreet toe?

Je hoeft echt niet in één keer je leven om te gooien. Een vrijer bestaan hoeft bijvoorbeeld niet te betekenen dat je je baan opzegt. Misschien zijn er mogelijkheden om minder uren te maken bij je huidige baas of om vaker vanaf afstand te werken. Ook dat biedt al vrijheid.

Met deze 4 stappen kun jij aan de slag gaan met manifesteren.

Stap 1: maak je droom heel helder

Wat is het wat jij wilt bereiken? Als je dat hebt bereikt, hoe ziet dat er dan uit? Wat voel je? Wat zie je om je heen? Wat hoor je? Wie zijn er bij je? Stel je dit zo concreet mogelijk voor. 

Je kunt dat bijvoorbeeld doen tijdens een korte meditatie. Een andere optie is om elke dag te starten met een visualisatie-oefening, waarbij je 3 minuten het beeld van jouw droomleven voor de geest haalt.

Stap 2: maak bewust de keuze voor jouw droom

Dromen komen niet aanwaaien. Je moet er keuzes voor maken, met je volle verstand. Het is tegenwoordig met honderden keuze-opties best spannend om voor één ding te gaan. 

Blijf niet met een half oog om je heen kijken naar wat nog meer kan. Laat je niet gek maken door adviezen van anderen over waarom je het beter anders kunt doen. Nee, maak een keuze voor jouw ene doel. Realiseer je wat de consequenties zijn: de positieve én de nadelige. Neem voor die lief en ga staan voor jouw keuze. 

Ruis naar rust

Wil je afscheid nemen van de ruis in je hoofd?

Meld je dan nu aan voor het gratis webinar ‘van Ruis naar Rust’ en ontdek de sleutel om veel meer innerlijke rust en vrede te voelen. We gaan het onder andere hebben over een aantal onmisbare stappen om je te bevrijden van belemmerende overtuigingen, twijfels en onzekerheid. Een gloednieuw webinar bomvol tips en inzichten, dit wil je niet missen!

Stap 3: vertrouw dat dit mogelijk is

Je hebt kans dat er vervolgens allerlei kritische stemmetjes in je hoofd tetteren. Is dit wel haalbaar? Is dit wel hét moment? Zit het er voor mij wel in om meer tijd vrij te maken voor bepaalde dingen? Heb je wel genoeg geld straks? Om dat soort belemmerende gedachten te voorkomen, is het belangrijk dat je denkt in overvloed

Blijf niet focussen op schaarste (mogelijk te weinig geld, liefde, tijd, etc.). Geloof dat er van dat alles genoeg is om van jouw droom een succes te maken. Dat vertrouwen is cruciaal om er echt voor te gaan.

Stap 4: stippel jouw roadmap uit

Als je weet wat je te doen staat en daar een keuze in hebt gemaakt, dan is het tijd om in actie te komen. Maar waar begin je? Maak hiervoor een actieplan. Of nog beter: werk er in een enthousiaste community en onder leiding van Arjan en David aan. Dat kan via de Miracle Roadmap.

Onze visie? Het leven is niet maakbaar, maar wel stuurbaar. Dat hebben we al bij tienduizenden mensen ervaren. Neem alleenstaande moeder Sam. Zij had geldproblemen en een passie voor spelletjes die ze volgens mensen om haar heen maar eens moest loslaten. “Dat was toch niet realistisch”, maakte haar omgeving haar wijs. Ze besloot er toch voor te gaan en runt nu haar eigen succesvolle pubquiz-bedrijf. 

Ook jij kunt het leven creëren dat je voor ogen hebt, als je maar opstaat en er werk van maakt.

De eerste stap? Volg het GRATIS webinar Next Level Living

Ben jij er klaar voor om niet langer vanuit je hangmat te hopen op een wonder, maar echt de keuze te maken voor jouw gewenste leven? Het eerste opstapje is een paar klikken van je verwijderd en kost je niets. Meld je aan voor ons GRATIS webinar Next Level Living

Hier ontdek je hoe jij de eerste stap zet om jouw dromen waar te maken. Schrijf je in en ontdek hoe je jouw leven verandert.