In dit artikel delen we in willekeurige volgorde een lijstje met onze favoriete boeken.

De boekenplank van David

1. Een cursus in wonderen

Auteur: Helen Schucman

“Een cursus in wonderen” is een spiritueel boek dat je helpt innerlijke rust te vinden. Het bestaat uit drie delen: de Tekst, het Werkboek voor Studenten en de Handleiding voor Leraren. De belangrijkste boodschap is dat vergeving en liefde de sleutel zijn tot vrede in jezelf.

2. Een nieuwe aarde

Auteur: Eckhart Tolle

“Een nieuwe aarde” gaat over de noodzaak van een spiritueel ontwaken om een betere wereld te creëren. Eckhart Tolle legt uit hoe het ego en de focus op materiële zaken en status problemen in de wereld veroorzaken. Hij biedt inzichten en oefeningen om een hoger bewustzijnsniveau te bereiken en meer in het nu te leven.

3. De Profeet

Auteur: Kahlil Gibran

“De Profeet” is een klassieke verzameling poëtische essays waarin de wijze Almustafa zijn wijsheid deelt over onderwerpen als liefde, vrijheid, werk, en dood. Kahlil Gibran’s tijdloze reflecties bieden diepe inzichten in het menselijk bestaan en blijven mensen wereldwijd inspireren.

4. Feitenkennis

Auteur: Hans Rosling

“Feitenkennis” (originele titel: “Factfulness”) is een verhelderend boek dat laat zien hoe ons wereldbeeld vaak wordt vertroebeld door misvattingen en verkeerde aannames. Hans Rosling gebruikt statistieken en feiten om een realistischer en hoopvoller beeld van de wereld te schetsen, terwijl hij ons leert kritisch te kijken naar informatie.

5. Alle boeken van Rutger Bregman

Auteur: Rutger Bregman

Rutger Bregman is een Nederlandse historicus en auteur die bekend staat om zijn progressieve ideeën en het uitdagen van de status quo. Enkele van zijn bekende werken zijn “Gratis geld voor iedereen” en “De meeste mensen deugen”. In zijn boeken verkent hij onder andere basisinkomen, arbeidsduurverkorting en de fundamentele goedheid van de mens.

6. Elon Musk

Auteur: Walter Isaacson

In deze uitgebreide biografie schetst Walter Isaacson een gedetailleerd portret van Elon Musk, de visionaire ondernemer achter bedrijven als SpaceX, Tesla, en Neuralink. Het boek biedt een kijkje in de uitdagingen en triomfen van Musk’s leven, en onderzoekt hoe zijn gedurfde ambities de technologie en industrieën van de toekomst vormgeven.

De boekenplank van Arjan

1. De Gebroeders Leeuwenhart

Auteur: Astrid Lindgren

“De Gebroeders Leeuwenhart” is een prachtig jeugdboek over de avonturen van de broers Jonathan en Kruimel in het magische land Nangijala. Het verhaal behandelt thema’s als moed, liefde, en de strijd tussen goed en kwaad, en biedt troost en hoop aan jong en oud.

2. De 8ste eigenschap

Auteur: Stephen R. Covey

“De 8ste eigenschap” van Stephen Covey is een vervolg op zijn beroemde boek “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap”. In dit boek introduceert Covey de ‘8ste eigenschap’, namelijk het vinden van je eigen stem en het inspireren van anderen om hetzelfde te doen. Het biedt praktische inzichten en strategieën voor persoonlijke en professionele groei.

3. De overlevenden

Auteur: Alex Schulman

“De overlevenden” is een aangrijpende roman over drie broers die na jaren van verwijdering terugkeren naar hun ouderlijk zomerhuis. Terwijl ze herinneringen ophalen en confrontaties aangaan, komen lang begraven geheimen en emoties naar boven. Het boek onderzoekt thema’s als familiebanden, verlies, en vergeving.

4. Is dit een mens

Auteur: Primo Levi

“Is dit een mens” is een indrukwekkend en hartverscheurend verslag van Primo Levi’s ervaringen als overlevende van Auschwitz. Het boek biedt een diepgaande blik op de gruwelen van de Holocaust en de veerkracht van de menselijke geest. Levi’s getuigenis is zowel een historisch document als een krachtige oproep tot menselijkheid.

5. Leven en Lot

Auteur: Vasili Grossman

“Leven en Lot” is een epische roman van Vasili Grossman die vaak wordt vergeleken met Tolstoj’s “Oorlog en Vrede”. Het boek speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt het leven van verschillende personages, zowel aan het front als thuis. Grossman biedt een diepgaand inzicht in de menselijke natuur en de impact van totalitarisme en oorlog.

6. De Zin van het bestaan

Auteur: Viktor E. Frankl

“De Zin van het bestaan” (originele titel: “Man’s Search for Meaning”) is een baanbrekend werk van Viktor Frankl, een psychiater en Holocaust-overlevende. In dit boek beschrijft Frankl hoe hij betekenis vond te midden van de verschrikkingen van de concentratiekampen. Zijn theorie, bekend als logotherapie, stelt dat de zoektocht naar zingeving een primaire drijfveer is in het menselijk leven.

Wat staat er op jouw boekenplank?

Staan er boeken in het lijstje van David en Arjan die jij ook graag leest of heb jij een hele andere favoriete boeken lijst? Leuk als je jouw lijstje op sociale media deelt en @365dagensuccesvol erin tagt.

Wil je meer horen over de favoriete boeken van David en Arjan? Luister dan onze nieuwste podcast-aflevering hier via Spotify of via de mediabalk hieronder.

Voordat je verder leest...

… lees dan even dit. Wil je afscheid nemen van onrust in je hoofd? Meld je dan nu aan voor het gratis webinar ‘van Ruis naar Rust’ en ontdek de sleutel om veel meer innerlijke rust en vrede te voelen. We gaan het onder andere hebben over een aantal onmisbare stappen om je te bevrijden van belemmerende overtuigingen, twijfels en onzekerheid. Een gloednieuw webinar bomvol tips en inzichten, dit wil je niet missen!