Mijn telefoon trilt. Mijn steun en toeverlaat, die altijd rotsvast vertrouwt op mijn schrijftalent, stuurt een plaatje terug. De 3 C’s van het leven. You must take a Chance, to make a Choice and Change your life. ‘And you did’, verschijnt in het volgende ballonnetje. Ik krijg tranen in mijn ogen. Van geluk. Ineens besef ik dat dit mijn tegenwind is. En de woorden vullen mijn scherm.

Je eigen weerstand overwinnen

Ruim een half jaar geleden zei ik mijn baan in de zorg op met wederzijds goedvinden, omdat ik klaar ben met te vluchten van mijn leven. Om serieus te onderzoeken of ik met woorden mijn brood kan beleggen. Ik ga het avontuur om mijn schrijverscarrière van de grond te krijgen aan met een uitkering van drie maanden, een spaarpot en lage vaste lasten. Klaar om te vliegen. Onderweg naar grote hoogtes. Eindelijk.

Maar een vliegtuig kan alleen opstijgen met zijn neus tegen de wind in. Het heeft weerstand nodig, om op te stijgen en naar grote hoogtes te klimmen. Lange tijd heb ik mezelf uit de wind gehouden. Stond ik in mijn eigen schaduw. Veilig, met beide benen op de grond. Ervan overtuigd dat ik met mijn passie geen geld kon verdienen.

Op het moment dat ik op de startbaan sta, krijg ik de wind van voren. De weerstand komt in de vorm van mensen die wat ervan vinden. Van mislukte opdrachten. Teleurstellende sollicitaties. Een verkorte uitkering. En soms komt de tegenwind van binnen. In de gedaante van gedachten en angsten. Maar ik luister niet. Niet meer. Ik vertrouw.     

Vertrouwen in jezelf

Na drie maanden klimmen, gaat het eindelijk voor de wind. Ik vind een parttime baan als copywriter en de freelance opdrachten stromen praktisch binnen. Ik blog over persoonlijke ontwikkeling, sta op het punt een reis te maken voor een schrijfopdracht en ik werk aan mijn roman.

Zo ging ik van een diepgewortelde overtuiging dat ik met mijn passie geen geld kon verdienen naar een maandelijks vast inkomen waar ik goed van rond kan komen. En meer geld verdien dan ik ooit gedaan heb. Je passie volgen is niet alleen maar leuk. Maar het biedt wel eindeloos veel voldoening.   

Tijdens het schrijven van deze laatste blog in mijn drieluik, besef ik pas dat ik tegenwind krijg bij ieder artikel dat ik schrijf. En zo steeds weer tot grote hoogtes klim. Bij deze blog is het niet anders. Maar nu heb ik vertrouwen, de moed om verder te bouwen. Door te zetten. Het is de reis van mijn leven. En ik geniet van de vlucht.