Kan je een kind beschermen?

Je leven is zo simpel nog. Garbage Pail Kids-plaatjes sparen, The Bangles Walken Like Egyptians en succes wordt bepaald door alle woorden mee te kunnen zingen met het liedje van Ducktales (whoohoo!). Over twee jaar zal een volwassen man je kinderlijke onschuld wissen door te bepalen dat hij volwassen dingen met je mag doen. Dit is niet jouw schuld! Het is ook niet de schuld van je ouders die verkeerd advies krijgen en niet weten hoe ze je kunnen helpen. 

Je hoeft er niet over te zwijgen, maar toch zal je dat uit zelfbescherming doen. Je gaat een verziekende haat-liefderelatie met eten en controle aan, eentje die de koers van je leven zal bepalen. Ik wou dat ik je kon zeggen dat dit anders kan, dat je niet alleen bent, dat er meisjes waren zoals jij die gezonde en sterke vrouwen zijn geworden en je de hulp kunnen geven die je nodig hebt. Maar dat kan ik niet want we zijn pas 9.

19 en je denkt dat je alles wel weet

De afgelopen jaren zat je in een verdovende waas van feesten, drugs en pleasen. Even leek er een rustpunt bij dat vriendje en zijn genegenheid trok bij jou het deksel van de voorraad liefde. Je stortte je vol overgave in het gevoel en werd blind voor de waarschuwingen van je intuïtie. Hoe eindeloos de pijn ook lijkt, je zult het overleven! Sterker nog, de pijn brengt je naar een ander land waar je je humor ontdekt en vrienden voor het leven zult maken. 

Je ontmoet daar ook je toekomstige ex-man, die het tijdelijke antwoord op je eenzaamheid zal zijn. Wat voor manipulatieve lul het achteraf ook bleek, je hebt hem nodig om te groeien, om je kracht te ontdekken en vooral om te zien hoe het niet moet. Je ziet in dat je niemand kunt helpen die niet geholpen wil worden. Als besef je nog niet dat dit ook voor jou geldt.

Met 29 hoor je zaken wel op orde te hebben, toch?

Als je denkt dat je gek aan het worden bent, wees gerust: dat is ook zo. Het duurt alleen nog even voor je breekt. Je bent smoor-en smoorverliefd op één van de beste en de slechtste keuzes uit je leven. Liefde, pijn en verlangen krijgen een nieuwe dimensie. Maar zo hoog als de toppen zijn, zo diep worden de dalen. Je moet hier doorheen, want hij is je grootste les in alles wat je niet wilt: slachtoffergedrag, verslaving, genoegen nemen en jezelf afhankelijk maken. Je zult uiteindelijk voor jezelf kiezen! 

Het ziekelijke trucje waarmee je jezelf beter laat voelen zal over een paar jaar benoemd worden en de behandeling van je eetstoornis verandert je leven. Door het doel van dit gedrag te begrijpen zal je een andere keuze gaan maken. Je leert dat geluk uit jezelf komt en niet uit de cijfers op een weegschaal of het aantal likes. Je zult jezelf eindelijk vinden en dit meisje, dit kind, omarmen en de liefde geven die ze zo hard nodig had. Je verliest jezelf in iemand die jouw lessen nog moet leren en hij gaat je hart en je zelfvertrouwen breken. You’ll survive. Lief meisje, je groeit zo hard, maar je bent er nog niet.

Het verschil tussen ouder en volwassen worden

Je dacht altijd dat dingen duidelijker zouden worden naarmate je ouder werd. Haha, nope! Hoewel jij steeds meer jij begint te worden, heb je nog niet alle geheimen van autonomie ontdekt. Tinder zal een mooi oefencentrum zijn en tegen alle verwachting zit er een prins tussen de kikkers. Onthoud dat als je niet zoekt, je soms de mooiste dingen vindt. Maar alle tropenjaren van leren, groeien, shit scheppen, ontdekken dat er nog een kelder met shit ónder die laag shit zit, die ook uitscheppen en daarvan leren, eisen z’n tol en de bodem zal uit je mentale emmer vallen. Klaar, rijp voor de sloop op de bodem van de put. 

Maar deze bodem is een uitermate goede grond om opnieuw te bouwen! Die kans grijp je aan en hier zit je nu, meisje van 39, die zich voor het eerst in haar leven oprecht gelukkig voelt. Meisje van 39 die het niet anders had gewild, perfect is namelijk zo saai en jouw leven is alles behalve saai geweest. Meisje van 39 die de meisjes van 9, 19 en 29 koestert en bewondert. Meisje van 39 die het meisje van 32 bedankt dat ze hulp zocht. Meisje van 39 die de meisjes van 49 en alle meisjes daarna alvast wil vertellen dat ze naar ze uitkijkt!

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Nederland kan hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld waar inmiddels tienduizenden mensen mee aan de slag zijn gegaan.

365 Dichtbij is hét gloednieuwe programma met hoogtepunten uit 10 jaar 365 Dagen Succesvol samengebracht in één krachtig programma. Het is gebaseerd op de succesvolle methodiek en is gericht op het ontdekken wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Gemiddeld gaven deelnemers van 365-programma’s hun leven een 5,5 aan het begin. Aan het eind gaven ze hun leven een 8,8 gemiddeld! Wil jij ook resultaat? Ga er dan voor en lees hier meer over 365 Dichtbij.