Verschillende verhalen doen de ronde over waar dit visualisatiespel nou vandaan komt. Bedacht door een Japanse psycholoog, een raadsel uit de traditie van de soefi’s of een spel dat in Oost-Europese koffiehuizen werd beoefend? Hoe dan ook, het levert verrassende inzichten op over waar jij bent in je leven. Je kunt het alleen spelen maar samen is het veel leuker, dan kun je elkaar helpen met de interpretatie. Mooie manier om het jaar mee af te sluiten of het nieuwe mee te beginnen. En een verrassende openingsvraag als je op een O&N-feest nieuwe mensen ontmoet!

Bij deze visualisatie bestaan geen goede of foute antwoorden. Het gaat erom wat jij ziet! Lees onderstaande instructies hardop voor en wacht even tussen de zes stappen, zodat je genoeg tijd hebt om je beeld in je hoofd te creëren. Je kunt ook de instructies in deze video volgen:

1. De woestijn.
Stel je een woestijn voor. Heel simpel, een horizon, zand, hemel.

2. De kubus.
In de woestijn bevindt zich een object in de vorm van een dobbelsteen, een kubus. Hoe ziet die eruit? Beschrijf de kubus. Hoe groot is die? Waar bevindt hij zich? Uit welk materiaal is de kubus gemaakt?

3. De ladder.
In dit landschap is ook een ladder. Waar is de ladder ten opzichte van de kubus? Beschrijf hoe groot de ladder is, van welk materiaal het gemaakt en op welke plek hij staat.

4. Het paard.
Naast een kubus en ladder vind je in de woestijn ook een paard. Beschrijf het. Wat voor soort paard is het? Hoe groot hij, welke kleur heeft zijn vacht? Waar is het en wat doet het dier?

5. De storm.
Ergens in dit landschap vindt er een storm plaats. Beschrijf de storm. Waar stormt het? Wat voor soort storm is het en welk effect heeft de storm – of niet – op de kubus, de ladder en het paard?

6. De bloemen.
In de woestijn zijn ook bloemen. Beschrijf de bloemen. Hoeveel zijn het er? Welke kleur hebben ze en waar zijn ze?

Het beeld dat je schept is uniek. Niemand ziet wat jij ziet. Niemand zet de vijf elementen op dezelfde manier in de ruimte. Jouw creatie is tekenend voor jou. Sluit nog even je ogen en kijk goed naar jouw landschap. En dan ontrafelen we nu het geheim.

LET OP: lees pas verder als je de visualisatie hebt afgerond!

De kubus ben jij.

De ladder representeert je vrienden.

Het paard is je geliefde.

De storm staat voor eventuele problemen.

En de bloemen zijn je kinderen.

Denk er even over na nu je dit weet. Verbaast je iets? Klopt de informatie die je hebt opgeschreven?

En dan komt nu het leukste gedeelte van dit spel: de interpretatie van jouw beeld.  Onderzoek jouw woestijn en de vijf elementen nauwkeurig. Kijk naar materialen, kleuren, positie, verhoudingen…Wat heeft je dat te vertellen? Welke inzichten kun je eruit halen?

Denk gewoon simpel en volg je intuïtie, je hoeft daarvoor echt geen psycholoog te zijn, Stel je ladder leunt tegen je kubus, wellicht ben jij een grote steun voor je vrienden? Is jouw kubus van hout? Hout is een natuurlijk materiaal, stevig en stabiel. Wat zegt dat over jou? Misschien is jouw kubus groot, misschien heel klein. En stel dat je in je kubus zit, hoe voelt dat? Kun je naar buiten kijken? Of van buiten naar binnen? Deel jouw beeld en inzichten met je vrienden of familie. Vaak hebben zij nog verrassende aanvullingen.

Veel plezier!

 

 

sam burriss 250706 min

Gratis e-book: Stop de Stress

Reken af met negatieve gedachten, spanning en frustratie.

Start nu