Ik heb niets met goede voornemens. Ik ben wel voorstander van dromen. Dat gaat namelijk over het uiten van je diepste verlangens: van binnen naar buiten. En over het waarmaken daarvan. Hoe ik dat doe? Leg ik je uit in deze blog.

Dromen visualiseren

Ik droom graag. Dromen zijn fijn, omdat ze verder en dieper gaan dan goede voornemens. Dromen laten je innerlijke verlangens zien. En dromen waarmaken is natuurlijk nog veel fijner dan ze alleen maar te vangen. Als je geneigd bent om je dromen weg te wuiven of te bagatelliseren, dan helpt het om ze te visualiseren. Op een visionboards. Daarom noem ik ze ook wel dromenvangers.

“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je ook daadwerkelijk in staat bent te realiseren.” – M. Knoope

Knippen, scheuren, plakken…

Pak een stapel tijdschriften en kijk welke afbeeldingen je het meest aanspreken. De foto’s waar je oog meteen naartoe gaat. Of op terugvalt. Ze zijn je verlangen! Ze laten je zien waar jij je prettig bij voelt en waar je naartoe wilt. Foto’s zeggen meer dan duizend woorden en je hersenen reageren veel krachtiger op beelden dan op tekst. Je visionboard is het Instagram van je ziel.

Een visionboard is een manier om wensen, dromen en verlangens weer te geven. In sfeer, in kleur en met beelden haal je je binnenste naar buiten. Het gaat over je toekomst. Wat wil je dat zich daar afspeelt? Wat is je verlangen? Dat kunnen materialistische doelen zijn, maar ook doelen voor je gezin of je werk.

Doordat je visualiseert alsof je het doel al hebt bereikt, helpt het visionboard je verder. Het maakt namelijk helder welke richting je op wilt en dus welke stappen je hebt te zetten. Wees niet te bescheiden, dat beperkt. Geef je verlangen vorm en geef het de ruimte. Hoe helderder je het voor je ziet, hoe makkelijker het is om het te bereiken. En als je precies weet waar je heen wilt, kun je beginnen er naartoe te werken.

Het magische effect van een visionboard

Sinds 2013 maak ik visionboards en veel plaatjes zijn inmiddels waarheid geworden. Op al mijn visionboards staan Bali en Elizabeth Gilbert, de auteur van het boek ‘Eten, bidden en beminnen’. Inmiddels ben ik op Bali geweest, heb ik haar ontmoet en heb ik zelf een boek geschreven. Om mijn dromen waar te maken, ben ik een maand lang op het tropische eiland gaan wonen en werken. Over mijn avonturen daar heb ik een boek geschreven.

Mijn schrijfcoach Marije bedacht de titel: Anne-Lies in het wild. Ze vond hem geweldig. Ik niet. Ik voelde me als een soort Freek Vonk maar dan anders. Ik wist wel dat ik mijn e-book graag met een lay-out van luchtpostpapier, poststempels en sepiakleurige foto’s. Die titel kwam later wel…

Per toeval bladerde ik door mijn oude visionboards. Op het board van 2013 stond het boek ‘Eten, bidden en beminnen’ tussen stempels en luchtpostpapier. Daarnaast plakte het woordje ‘wild’. Het stond allemaal al op canvas! Wonderlijk niet? Ik herinner me goed dat ik toentertijd geen idee had wat ik met dat woordje moest. Ik had het weggehaald en weer terug geplakt. Hoe kon ik toen al de richting weten? Magisch! Je begrijpt dat ik inmiddels vrede heb met de titel. Sterker nog, mijn e-book is prachtig naar mijn zin geworden.

Geef je verlangen ruimte

Hoe is dat bij jou? Durf jij je geest de vrijheid te geven om je verlangens te gaan spotten? Je creativiteit vrij te laten, je wensen vorm te geven en zo je toekomst dichterbij te halen? Kun jij het aan om ze elke dag in het gezicht te kijken en ze langzaam maar zeker werkelijkheid te laten worden? Alles wat je aandacht geeft, groeit immers.

“Mijn grote liefde is absoluut de taal van kleur.” Anne-Lies, bloeicoach en minister van Bloeiende Zaken, heeft een duidelijk missie: in 2020 kent iedereen de verborgen kracht van kleur. Ze doet niets liever dan de persoonlijke groei en ontwikkeling van mensen extra boeiend te maken door kleur als tool te gebruiken. Haar doel? Zo de wereld een beetje mooier en luchtiger te maken.

365 Event AIA 3455 Photo by All Is Amazing 1

Wil jij werken aan een duurzame relatie?

Ontdek in 2 dagen het bewezen recept voor en fijne relatie –
óók als je nu nog geen relatie hebt!

Vertel me meer!