Nienke heeft recent het contact met haar vader verbroken. Dit heeft haar erg opgelucht. Ze zou het nu graag een plek geven, maar hoe kan dit?

“Sinds heb verbreken van het contact met mijn vader anderhalf jaar geleden zit ik lekker in mijn vel en sta ik positief in het leven”, vertelt Nienke. Toch vindt ze het moeilijk om de situatie een plek te geven. Wij hebben wel een idee, maar dat is misschien niet het antwoord waar Nienke op hoopte…

Contact verbreken met je ouders

Wij zijn misschien wat fel als het op dit onderwerp aankomt, dus schrik niet. Als je nu niet dealt met deze situatie, is de volgende keer dat je ermee zal dealen op het kerkhof. En dat is te laat! Dan zul je namelijk nooit meer met je vader kunnen praten. Eigenlijk zijn we van mening dat je nooit het contact met je ouders moet verbreken. Je hoeft echt niet elke week bij elkaar op de thee of te vergeten wat hij je misschien wel heeft aangedaan, maar vind een vorm van contact waar je vrede mee kunt hebben. Geen contact is blijkbaar geen oplossing, anders had je ons jouw vraag niet gesteld.

De band met je vader en moeder

Houd altijd enige vorm van contact met je ouders, omdat je je ouders bént. Jij bent half je vader en half je moeder. Zij hebben dus een schat aan informatie over jou waar je ten alle tijden toegang tot moet houden. Verbreek je het contact, dan doe je daarmee een deel van jezelf weg. Dit moet je niet willen.  

“Ik wil mijn vader niet meer zien”

We begrijpen dat het je misschien heeft opgelucht om te zeggen dat je je vader niet meer wilt zien, maar wij geloven dat dit eigenlijk de reactie is van een boos kind. Een boos kind dat in jou zit. Emoties zijn echter vrijwel altijd tijdelijk. En op basis van tijdelijke emoties moet je daarom geen definitieve keuzes maken. Zeker niet waar het je ouders betreft.

Zo geef je een verbroken relatie een plek

Kies dus een omgangsvorm die beter bij jou past, al ga je één keer per jaar bij elkaar op de koffie of stuur je een kaart. Dát is de plek die het verdient. Misschien niet het antwoord waar je op zat te wachten, maar de manier om het een plek te geven is door het contact te herstellen en het in een vorm te gieten die jij acceptabel vindt.                                                                                 

Wat is jouw belangrijkste eye-opener in deze blog? Laat het ons hieronder weten! Zo kunnen we steeds betere artikelen maken waar je steeds méér aan hebt. Dankjewel!

Groet van David en Arjan

365 Event AIA 3455 Photo by All Is Amazing 1

Wil jij werken aan een duurzame relatie?

Ontdek in 2 dagen het bewezen recept voor en fijne relatie –
óók als je nu nog geen relatie hebt!

Vertel me meer!