De eenzaamheid van rouwen

Rouw kan soms eenzaam voelen, je hebt minder aansluiting met de wereld dan voor het verlies, je vraagt je af waar iedereen is, waarom weten zo weinig mensen hoe ze je kunnen helpen? Mensen verwachten dat je doorgaat met je leven en jij hebt geen idee hoe… De afgelopen jaren hebben we bij 365 vaak de vraag gekregen over hoe om te gaan met rouw. We krijgen allemaal te maken met rouw. Wellicht omdat je zelf verlies meemaakt of omdat je rouwenden in je omgeving wilt helpen. Maar we leren nergens hoe we hiermee om kunnen gaan. 

Daarom hebben we rouw-expert Annemiek uitgenodigd om een live masterclass te geven over dit onderwerp. De masterclass kan de pijn van het verlies niet wegnemen, maar de handvatten die Annemiek met je zal delen kunnen fijn zijn als de rest van je leven zo wankel voelt. Ze deelt niet alleen haar kennis, waar ze al duizenden mensen mee hielp, maar ook haar eigen ervaring met je.

Als jij rouw ervaart of anderen wilt helpen; Kom naar de gratis masterclass ‘hoe ga je om met rouw’.

Aangenaam, rustgevend om naar te luisteren. Ik ben zelf in rouw, alles is heel herkenbaar. Ik heb er wat aan gehad. Dankjewel!

E. van Ingelgem

Deze masterclass wordt gegeven door rouw-expert Annemiek Dogan

Toen Annemiek een aantal jaar geleden zelf te maken kreeg met rouw voelde ze zich eenzaam en niet begrepen. Het is dan ook sindsdien haar missie geworden om het taboe rondom rouw te doorbreken. Zodat mensen zich niet langer eenzaam voelen na verlies. Of het wegstoppen omdat de omgeving wegkijkt. De afgelopen jaren heeft Annemiek dankzij haar missie al duizenden mensen geholpen met rouw.

Iedereen rouwt op een eigen manier, Annemiek deelt in deze masterclass haar kennis, persoonlijke ervaring en heel veel tips. Voor jou omdat je zelf rouw ervaart of omdat je anderen graag wilt helpen. Ook beantwoord ze je vragen. Dit is in het kort wat je kunt verwachten:

  • Wat is rouw en hoe ga je hiermee om?
  • Hoe zorg je voor de juiste hulp en hoe help je rouwenden?
  • Waarom praat Annemiek liever over rouwarbeid i.p.v. rouwverwerking
  • Wat zijn rouwtaken?

Doe vooral mee aan deze masterclass als je zelf met verlies te maken hebt gehad of graag iemand wilt helpen.

Heel interessant en voelt als een kado voor mezelf: ik heb nog rouwarbeid te doen en ga ik ook doen! Dankjewel Annemiek. Je bent een mooi mens!!

R. van der Loo