Nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden! We kijken uit naar 2017, maar niet voor we deze vijf blogs in het van afgelopen jaar hebben uitgelicht. Dit zijn de best gelezen artikelen van 2016!

1. Hoe ga ik om met een narcist? Zeven tips

Grote kans dat jij er één kent: iemand die alleen maar aan zichzelf denkt, jou steeds weer manipuleert of over jou heen walst. Hoe ga je om met een narcist? Belangrijk om te weten is dat een narcist misschien zelfverzekerd lijkt, maar enkel een krachtig imago heeft gecreëerd om zijn of haar onzekerheid te verbloemen. De narcist vindt zichzelf eigenlijk niet goed genoeg. De oorzaak voor alle ellende ligt echter altijd bij een ander. Superlastig natuurlijk, daarom zetten we deze zeven tips op een rij.

2. Vijf dingen waar je spijt van hebt als je doodgaat

Een iets oudere blog, maar het onderwerp is van alle tijden. Waar hebben de meeste mensen nou spijt van als het al te laat is om daar nog iets aan te veranderen? Een Australische verpleegster vroeg het een aantal mensen op hun sterfbed en de antwoorden kwamen verrassend vaak overeen. Zo hadden de meeste ouderen spijt dat ze niet de moed hadden gehad om hun eigen leven te leven, maar het leven hadden geleid van wat anderen van hen verwachtten. De overige vier redenen voor spijt lees je hier.

3. Wat de relatie met je vader zegt over je liefdesleven

Wat kan de band met je vader je vertellen over je liefdesleven? Schrijfster Simone van den Berg schreef er een blog over.  De relatie die je met je vader opbouwt in je eerste levensjaren bepaalt je kijk op mannen en mannelijkheid. Had je vroeger niet zo’n goede band met je vader? Of gingen jullie juist fantastisch met elkaar om? In beide gevallen werkt jullie relatie door in je latere leven.

4. Piekeren; de belangrijkste stappen om het te stoppen

We piekeren wat af in ons leven. Helaas levert dat piekeren zelden wat op. Daarom schreven we dit artikel met tips om te leren stoppen met piekeren. In het artikel wordt uitgelegd welke verschillende vormen van piekeren bestaan, waarom we piekeren en hoe we daarmee kunnen ophouden. Vaak zit er onder het gepieker een emotie schuil, waar vervolgens weer een behoefte achter zit. Hoe dat precies zit? Is een kwestie van verder lezen.

5. De kracht van introvert zijn

Als extraverte mensen outgoing, sociaal en enthousiast zijn, dan zijn introverte mensen vanzelfsprekend verlegen, a-sociaal en saai. Of niet? Introvert zijn heeft niets te maken met verlegenheid, stil zijn of terugtrekken. Het heeft alles te maken met energie en waar mensen van opladen. Sociale interacties kosten de meeste introverte mensen vaak bijvoorbeeld meer energie dan het hen oplevert. Voel jij ook altijd de druk om meer aanwezig te zijn? Niet doen. Lees deze blog over introvert zijn en omarm je eigen krachten.

Heb je alle topartikelen van dit jaar gelezen? Dan is het tijd om vooruit te kijken naar het volgende jaar. Aan welke onderwerpen zouden we komend jaar aandacht kunnen besteden? We lezen het graag terug in de comments!

sam burriss 250706 min

Gratis e-book: Stop de Stress

Reken af met negatieve gedachten, spanning en frustratie.

Start nu