Even voorstellen

Wij zijn David de Kock en Arjan Vergeer en oprichters van 365 Dagen Succesvol. De afgelopen 10 jaar schreven we samen 6 bestsellers, organiseerden we meer dan 700 evenementen en ontwikkelden we verschillende programma’s over het vinden van innerlijke rust en geluk in je leven. We hebben al meer dan 100.000 mensen geholpen op hun reis naar innerlijke rust en geluk in hun leven.

Onze missie is wereldvrede. Wij geloven namelijk dat als iedereen in vrede leeft met zichzelf, er vanzelf wereldvrede is. Met innerlijke vrede bedoelen we dat je leven vrij is van onzekerheid, stress, angst, ontevredenheid, boosheid en belemmerende overtuigingen. Innerlijke vrede komt niet omdat je veel bereikt, je bereikt veel als je leeft in innerlijke vrede.

Om dat doel te bereiken hebben we het Miracle Roadmap programma gemaakt. Miracle Roadmap is een persoonlijk ontwikkelingsprogramma waarin je in 16 weken een andere manier van denken, kijken, voelen en leven gaat ontwikkelen. Wij geloven dat je een andere wereld gaat zien als jij anders in het leven staat. Tijdens het programma gaan we van de laagste frequenties (angst, schuld en zorgen) naar de hogere frequenties (liefde, dankbaarheid en vreugde).

Waarom Miracle Roadmap?

We leven in een overspannen maatschappij. Door de verwachtingen en verplichtingen die we onszelf en elkaar opleggen, hebben we een wereld gebouwd van kritiek, conflict en competitie, van cynisme, schaamte en stress. Doordat het gras bij de buren altijd groener is, voelen we ons nooit meer ergens werkelijk thuis.

We werken steeds harder en moeten steeds meer van onszelf, opgejaagd en ontevreden, op zoek naar die oase die de maatschappij je voorhoudt. We zijn streng voor onszelf en streng voor elkaar. In die hypnose van valse beloften, jagen we op status en op geld, op betekenis en voldoening, op goedkeuring en op liefde. Op zoek naar die plek in de wereld waar je eindelijk voelt: nu ben ik thuis. Maar hoe harder je het probeert, hoe verder je er vandaan raakt.

De oogst van een volgepropt leven, is nog meer leegte.
En daarom maken we Miracle Roadmap. 

Dé inspiratie achter 365 Dagen Succesvol

“Je weet niet hoeveel tijd je hebt! Is dit dan wat je met die tijd wilt doen? Ruzie maken? Overspannen zijn? Ongelukkig zijn in je werk of in je relatie? Dit is geen generale repetitie voor het ‘echte leven’ dat straks begint. Dit is het.”

Waren de emotionele woorden van Jip Keijzer, die hij wel van de daken wilde schreeuwen, toen hij hoorde dat zijn lijf vol kanker zat. Jip, onze dierbare vriend en collega, met zijn enorme glimlach, zijn eindeloze interesse en nieuwsgierigheid is dé inspiratie achter 365 Dagen Succesvol.

Jip was 24 en een held. Hij overleed aan de gevolgen van botkanker. Misschien ken je Jip: hij werd bekend via de BNN-serie Over Mijn Lijk en hij was de eerste postume spreker op een TEDx-event. We maakten de ziekte van Jip van dichtbij mee, als goede vrienden en collega’s. En Jip leerde ons iets onvergetelijks: iedereen gaat dood, maar niet iedereen leeft echt. Het grootste gedeelte van de tijd ben je dood, dus doe met die paar jaar dat je leeft alsjeblieft iets waar je zielsgelukkig van wordt.

Zie wat er goed gaat, bij jezelf en bij anderen. Geniet van mooie muziek, van de zon die opkomt, van de geur van de bakker. Zet al je zintuigen open en ontdek wat er is.

Jip Keijzer

"Sterf niet met me mee, doe er iets mee"

Deze woorden waren voor ons toentertijd genoeg om te stoppen met de dingen waarmee we bezig waren en slechts één ding te gaan doen: dit verhaal blijven vertellen.

We keken om ons heen: hoeveel mensen zitten vast in een baan die ze helemaal niet willen? Hoeveel mensen hebben een grote droom voor zichzelf waar ze niet aan durven te beginnen? Hoeveel mensen zijn ongelukkig in hun relatie? Hoeveel mensen kunnen amper doen waar ze energie van krijgen, omdat ze zo druk zijn met andere dingen?

Dat gold niet in het minst voor onszelf. We hadden een goede baan als directeur in een groeiende organisatie met bijna 1000 medewerkers – en we waren er niet gelukkig mee.

Van droom naar succes en alles wat daartussen zit

We besloten alles achter ons te laten en ons leven volledig te organiseren rondom die ene missie van ons: Nederland is het gelukkigste land van de wereld. Drie weken later tekenden we het contract bij de uitgever om het eerste 365 Dagen Succesvol boek te schrijven. Het boek werd in enkele weken een enorme bestseller. Er dook allerlei media bovenop, zoals De Telegraaf, VPRO’s Tegenlicht, Koffietijd, Hart van Nederland en NRC Next.

Een paar jaar later bereikten we elke week 2 miljoen mensen op sociale media, hadden we ondertussen 5 bestsellers op rij geschreven en schreven we maandelijks een veelgelezen column in het AD. Daarbovenop kwam nog de uitverkochte seminars in AFAS LIVE en het Superrelatie Weekend in de Ziggo Dome. 

En nu? Daarvoor willen we het volgende verhaal met je delen:

Dit is het verhaal van twee bergen.

Aan de voet van de eerste berg, kijk je omhoog. 

Je voelt je aangetrokken tot de top. Daar ligt het geluk, weet je heel zeker, want dat spiegelt de maatschappij je elke dag voor. Bovendien heb je veel reden om het bedreigende dal waar je je in bevindt, het aanmoddermoeras vol moeten en monsters, te verlaten. Je staat al te lang in de gevaarstand, overlevend en steeds op je hoede – en je besluit dat het nu tijd is voor jou.

Je beklimt de prestatiepiek van de eerste berg. Precies zoals het hoort voldoe je aan de verwachtingen van de maatschappij en aan het dwingende verlangen van je ego. Je presteert. Je maakt carrière, je jaagt op je doelen, je maakt je ouders trots en je borstkas groter. Ik doe ertoe, voel je. Zie mij.

Zo nu en dan ervaar je geluk. Als dingen lukken, als mensen enthousiast over je zijn, voel je die tijdelijke dopamine van individueel geluk. Maar er knaagt iets.

De top roept je steeds harder en zonder dat je het in de gaten hebt, worden je offers groter. Wat je intuïtie zegt, kun je niet langer horen.

Wie je ten diepste bent, ben je al lang vergeten. De tocht naar de top put je uit. 

Terwijl de geslaagde ‘Ik’ die je aan de wereld wil laten zien, alleen maar groter wordt, word je ware zelf juist kleiner. Tot je bovenaan staat en achter je facade verdwijnt. Je bent het beeld geworden dat anderen van je hebben, opgepoetst en gelukt, maar helemaal alleen. 

Is dit het nou, vraag je je af. Er is hier niets.

De tweede berg

Dan zie je in de verte nog een berg. De tweede berg voelt meteen heel anders. Daar gaat het niet om het doel, maar om de bedoeling. Daar gaat het niet om jezelf zijn, maar om er zijn. Daar gaat het niet om geven en nemen, maar om delen. Daar gaat het niet om beter zijn, maar om het goede doen.

Op de tweede berg gaat het niet om geluk, maar om vreugde.

Een diep, vrij en ongecompliceerd gevoel van innerlijke vrede, waarin het is zoals het is – en alles is nu goed.

Je snapt dat je eerst naar beneden moet, het oncomfortabele dal weer in. Maar in plaats van dat dit je afschrikt, voel je dat het je aantrekt. Je weet waarom je dit doet. Je kunt de top van de tweede berg niet zien, maar je voelt ook dat je die niet zo interesseert.

De berg zelf, ís de bedoeling.
Het onderweg zijn, ís de les.
Het pad ís thuis.

Waar de meeste persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s gaan (en onze eerdere programma’s gingen) over de eerste berg, draait Miracle Roadmap om de tweede berg.

Mijn deelname aan de 365 programma’s heeft ervoor gezorgd dat ik kan zijn met wat er op mijn pad komt. Het zorgde er in 2018 voor dat ik na de diagnose borstkanker kon zeggen dat het mijn mooiste jaar ooit was. Maar ook kleinere dingen zoals regen die mijn dag niet kan bederven en het genieten van kleine dingen. Door de Miracle Roadmap merk ik dat er meer innerlijke rust is en minder oordeel terwijl er veel speelt in mijn leven.

Iris van Maalsen

365 heeft mij enorm veel gebracht. Via de kennis inzichten en opdrachten krijg je zoveel inspiratie en keuzes voor jouw leven. Het is een kans die je niet wil missen om daadwerkelijk te worden wie je bent en wilt zijn. Ik kan het weten met mijn 65 jaar en mijn hele leven wat altijd in het licht staat en heeft gestaan van persoonlijke ontwikkeling. Vele trainingen lezingen events inspirators gehoord en gevolgd maar er gaat niets boven 365. Het gemak, de diepte, de humor, de raakbaarheid en geraaktheid. Doe het programa ervaar het en vertel dan pas hoe het was.

Brigitte de Bruijckere

Ik heb ervaren dat het Miracle Roadmap programma een inspirerende weg is waarmee innerlijke rust en meer verbinding met jezelf kan worden verkregen. De wijze waarop ik nu mijn leven ervaar is door deze “ way of life” in alle opzichten ten positieve veranderd. Het heeft mij doen herinneren wat werkelijk voor mij van belang is . Door anders te gaan denken en handelen voel ik mij nog gelukkiger.

Albert Dolmans

Onze 365-methodiek

Het pad van Miracle Roadmap is een pad zonder einde. Het is ook een pad zonder regels, zonder dogma, zonder verplichtingen, zonder verwachtingen en zonder falen. Het is een weg die we samen gaan.

Toch is het niet helemaal richtingloos. 

De afgelopen jaren hebben we veel kennis en inzichten opgedaan uit onder andere het Boeddhisme, de cursus in Wonderen, non-dualiteit, Acceptance Commitment Therapy en Compassion Focused Therapy en daaruit de Miracle Roadmap methodiek ontstaan.

Het programma is totaal anders dan wat we ooit eerder hebben gedaan. Het gaat niet over grote doelen en succes behalen maar over vrede vinden met wat nu is. Het gaat over dankbaarheid, vertrouwen en liefde. Over leven zonder verwachtingen, oordelen, angst en belemmerende overtuigingen.

Lees wat anderen van Miracle Roadmap vinden

Het Miracle Roadmap programma is voor mij heel waardevol omdat ik in de verschillende gebieden in mijn leven aan het werk kan gaan. Het is een heel rijk en vol programma en daarin kan ik kiezen wat voor mij passend is.

Rob Renia ⭐⭐⭐⭐⭐

Miracle Roadmap heeft mijn leven veranderd. Ik straal, het voelt gewoon lekker. Het voelt vrij, samen, verbonden, ik heb geen angst meer om in verbinding te gaan. Dit gun ik iedereen!

Hille Obbels ⭐⭐⭐⭐⭐

Toen ik begon met Miracle Roadmap had ik als behoefte om meer inzicht te krijgen in m’n leven en wat dichter tot m’n zelf te kunnen komen. Ik ben nu 3 maanden verder dankzij het programma kom ik stap je voor stapje steeds meer tot de kern. Ik voel steeds meer dat ik de juiste richting loop in mijn leven.

Laura Roos ⭐⭐⭐⭐⭐

Het programma was een enorme spiegel op mijn eigen processen. Stapje voor stapje ga je dingen verwerken, andere keuzes maken en ook je schaduwen en schadeplekken omarmen. Dat is een heleboel bij elkaar. Maar dat alles, en vooral het stukje zelfacceptatie, heeft me wel een completer en gelukkiger mens gemaakt!

Natasja ⭐⭐⭐⭐⭐

Het was altijd mijn valkuil om veel te investeren in relaties (ook met vrienden of familie). Door Miracle Roadmap ben ik meer gaan kijken naar wat ik nodig heb en durf ik dat ook aan te geven. Daardoor zijn sommige vriendschappen overgegaan die niet in balans waren, en ben ik met andere mensen in gesprek gegaan om de balans weer goed te krijgen. Ook heb ik afscheid kunnen nemen van mijn straalangst!

Sammie ⭐⭐⭐⭐⭐

Ik heb zelf ook getwijfeld om deel te nemen, is dit wel iets voor mij? Met zo veel mensen? Ik weet niet precies wat ik kan verwachten. Maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Omdat ik zo veel handvatten krijg om vervolgstappen te zetten in m’n persoonlijke groei. Dat is de investering dubbel en dwars waard.

Sander van Beek ⭐⭐⭐⭐⭐

Ik vroeg me af ‘Hoe kan ik alles uit de komende twintig jaar halen en écht alles doen wat ik wil hebben gedaan? Is dit het wel?’. Miracle Roadmap is totaal anders dan andere programma’s die ik had gezien. Het was dé boost die ik kon gebruiken. Miracle Roadmap heeft me geleerd dat juist de kleine wondertjes die je normaal vergeet zo belangrijk zijn. Als je die gaat zien, maakt dat je veel gelukkiger!

Peter ⭐⭐⭐⭐⭐

Ik vind het ontzettend mooi dat je in een zaal zit met mensen die alles uit het leven willen halen wat erin zit. Ik heb nu twee keer het Miracle Roadmap programma gevolgd. De eerste keer ben ik van mijn boosheid afgeraakt en de tweede keer heb ik nog meer van de energie kunnen genieten. Ik verheugde me echt op de live-dagen, zelfs net zoveel als wanner ik naar een popconcert zou gaan!

Kees ⭐⭐⭐⭐⭐

Heb je een vraag, suggestie of een flinke dosis liefde voor ons?

Je kunt ons op verschillende manieren bereiken, maar het makkelijkst is om een kijkje te nemen in onze helpcenter. Daar beantwoorden wij al jouw vragen en nemen we ook graag je suggesties aan. Ook vind je hier ons adres voor als je een liefdesbrief wilt sturen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook of Instagram.