Steeds meer ondernemers lijken geen vaste werkplek meer nodig te hebben. Hoe meer vrijheid, hoe meer creativiteit en succes. In deze blog lees je of dat locatie onafhankelijk werken ook iets voor jou is.

De mooiste foto’s vliegen over het internet. Iemand lekker met zijn laptop in een café, op een bergtop of op het strand. De échte succesvolle ondernemer lijkt wel locatie onafhankelijk te werken. Het staat als een paal boven water dat het meer vrijheid en creativiteit met zich meebrengt. Hoe werkt dat precies? En is het wel handig? En is het voor jou weggelegd?

Locatie onafhankelijk werken gaat verder dan thuiswerken

De tijd is voorbij dat we allemaal op kantoor zaten met ieder een eigen werkplek. We werken allang niet meer van 9 tot 5. En inmiddels heeft iedereen wel een laptop, Ipad en telefoon van de zaak. Naast werken in loondienst zijn er natuurlijk enorm veel zelfstandig ondernemers, die succesvol ondernemen. Locatie onafhankelijk werken gaat echt verder dan thuis aan je keukentafel werken. Wat is het dan wel? Locatie onafhankelijk werken brengt ieder geval een flinke dosis creativiteit met zich mee. Het geeft je de vrijheid om het op een andere manier aan te pakken.

Locatie onafhankelijk werken in een ander land

Hoe gaaf is het als jij jouw werkzaamheden kan uitvoeren in bijvoorbeeld Spanje? Vet toch?! Of heb jij altijd al gedroomd van een ander land? Welk land is dat dan? Wat heb jij nodig om goed te kunnen werken? Een laptop en een goede Wifi verbinding? Kan jij telefonische afspraken ook via Skype laten verlopen? Heb je aan een vergadertafel genoeg? Heb jij niet meer nodig dan een camera? Kortom bijna alles wat je hier in Nederland doet, kan je vaak ook in een ander land doen. Een mooie bijkomstigheid, ga er uit eten en laat je betoveren door de smaken van dat land. Wat doet dat met je? Krijg je er nieuwe creatieve energie van?

Locatie onafhankelijk werken in een andere werkomgeving

Iets minder ver van huis is een andere werkomgeving. Ben je normaal gewend om thuis achter een bureau te werken? Ga dan eens op de bank, in een café of in een caravan zitten. Wanneer je in een andere ruimte zit zul je merken dat jouw creativiteit wordt gestimuleerd. Je zintuigen pakken andere signalen op, waardoor je nieuwe associaties krijgt.

Locatie onafhankelijk werken met andere middelen

Werk je normaal gesproken in teamverband en heb je daarvoor vaak overleg? Zou je dat ook anders aan kunnen pakken? Een conference call? Of ieder werkt het eerst voor zich uit? Typ je de aantekeningen altijd uit? Probeer het nu eens in een mindmap te maken. Door gebruik te maken van andere middelen, zit je niet meer per definitie vast aan een bepaalde plek. Je kan zelf bepalen waar je wanneer werkt. Technologie staat tegenwoordig voor niets. Probeer dus anders naar het werken an zich te kijken en zoek daarin de mogelijkheden.

Locatie onafhankelijk werken met input van anderen

Ben je het beu om op je eigen werkplek te werken? Komen de muren op je af? Verwissel eens van plek met iemand anders. Ga eens samenwerken in het kantoor van een ander. Heeft iemand een vakantiehuisje waar je kan zitten? Kan je op zijn vrije dag een keer zijn kantoor uitproberen? Is er een locatie in de buurt waar flexplekken te huur zijn? Of andersom. Werk je altijd met anderen in de buurt? Kies er dan voor om eens thuis te zitten. Kortom kijk eens om je heen. En vraag anderen om je te helpen. Zo kom je uit een sleur. Kill routine, before it kills you!

Iets voor jou?

Locatie onafhankelijk werken hoeft dus niet moeilijk te zijn. Door kleine aanpassingen kan jij al op andere locaties gaan werken. Maar is het ook echt iets voor jou? Kan jij even zonder jouw vertrouwde omgeving? Haal jij daar energie uit of kost jou dat alleen maar energie? Heb je het al eens geprobeerd? Ken jij mensen die het al eens gedaan hebben? Als creatieve denker zou ik zeggen: probeer het eens.

Wat is het ergste wat kan gebeuren? Te duur? Probeer dan eens iets goedkoops uit. Te lang van huis? Probeer dan gewoon eens één dag een andere werkplek uit. Heb je al eens een eerste stap gezet?

En wat is het gaafste wat kan gebeuren? Je ontmoet nieuwe mensen. Je snuift een andere cultuur op. Je komt even los van dat wat je gewend bent. Je krijgt sowieso nieuwe energie. Je denkt creatiever en je wordt flexibeler. Wees wel realistisch. Een leuk tripje boeken is wat anders dan locatie onafhankelijk werken. Het moet wel lukken om datzelfde werk te doen, maar dan op een andere locatie. Run jij in je eentje een restaurant of een winkel? Dat neem je niet zomaar mee in je koffer. Uiteraard zijn er genoeg oplossingen te bedenken om het wel te kunnen realiseren!

Marieke is gastblogger voor 365 Dagen Succesvol en blogt op persoonlijke titel. Kijk hier voor de website van Marieke

Wat is jouw belangrijkste eye-opener in deze blog? Laat het ons hieronder weten! Zo kunnen we steeds betere artikelen maken waar je steeds méér aan hebt. Dankjewel!

Groet van David en Arjan

sam burriss 250706 min

Gratis e-book: Stop de Stress

Reken af met negatieve gedachten, spanning en frustratie.

Start nu