Herken jij het volgende? Je weet precies wat voor werk je wilt doen, maar wordt keer op keer afgewezen - door je droombedrijf - voor die baan. Wat doe je dan: blijf je het proberen of geef je het op? Of… zijn er meer opties die je simpelweg niet ziet? Staar je je zo blind op het perfecte eindplaatje dat je alle mogelijke tussenstapjes mist?

De perfecte baan: hoeveel opties heb je echt?


In deze video beantwoorden David en Arjan de vraag van Roos. Roos weet al jaren wat ze wil doen. Ze heeft de perfecte baan bij het perfecte bedrijf gevonden. En precies daar gaat het mis: elke keer solliciteert ze op die baan en elke keer wordt ze afgewezen. Ze vraagt: ‘hebben jullie tips om toch aangenomen te worden of kan ik beter genieten van wat ik nu heb?’

David en Arjan geven drie tips die je in een dergelijke situatie verder kunnen helpen. Misschien raad je het al: die hebben niks te maken met het aangenomen worden voor exact deze baan of het genieten van wat je hebt.

Aan welke van de drie tips heb jij het meest? En wat is de eerste stap die je NU kunt nemen? Te gek als je dit met ons wilt delen in de comments!