Ga je binnenkort solliciteren? En vraag je jezelf af hoe je jezelf het beste kunt ‘verkopen’ tijdens dat sollicitatiegesprek? Dan is deze video de moeite van het bekijken waard. 

David en Arjan beantwoorden in deze video een vraag van Annika, zij stuurt:

“Hoe kun je jezelf het allerbeste verkopen? Over een paar weken heb ik een sollicitatiegesprek en ik wil graag een goede tip hiervoor. Ik ben vaak heel eerlijk in dergelijke gesprekken en dit pakt niet altijd even goed uit. Wat nu?”

Wat je beter níet kunt doen tijdens een sollicitatiegesprek:

Jezelf verkopen is eigenlijk een heel slecht idee. Je gaat er namelijk van uit dat je op jezelf niet goed genoeg bent, dat je nog iets te doen hebt voordat de ander je accepteert. Daarmee ga je de boel mooier maken dan het is, waardoor je per definitie niet meer eerlijk bent: het gaat niet meer over jou en wat jij komt brengen, maar of je doet of zegt wat die ander wil horen.

Wat dan wel?

Wat je beter kunt doen, is voorafgaand aan je sollicitatiegesprek je eigenwaarde bepalen. Wie ben jij en wat heb je te bieden? Wanneer je het gesprek vanuit dat punt ingaat, kun je op zoek naar het antwoord op de vraag of er voldoende interesse is in elkaar.

Onthoud: alles van waarde verkoopt zichzelf.

Succes! Laat je ons weten of deze aanpak voor je werkt in een sollicitatiegesprek? Wij zijn benieuwd!

Groet van David en Arjan