We zijn allemaal bang om fouten te maken. Fouten maken op het werk, in je privéleven: niemand is er fan van. Dat is ook niet gek, want vroeger op school werd er meer aandacht besteed aan wat je verkeerd deed, dan wat je goed deed. Daardoor zijn we als het ware geprogrammeerd om fouten te zien als iets slechts.

Fouten maken is leuk!

“Leren van je fouten” is misschien een van de grootste clichés die we kennen. Toch zien we dat maar weinig mensen iets doen met deze wijsheid. Dit terwijl we juist onze fouten zouden moeten omarmen, nee, vieren! In deze video leggen we je uit hoe je op een andere manier naar het maken van fouten kunt kijken. Hopelijk zie je, na het bekijken van de video, zelfs in dat fouten maken niet alleen noodzakelijk is, maar ook heel leuk kan zijn.

Hoe ga ik om met de angst om fouten te maken?

David en Arjan beantwoorden in de video de vraag van Jolanda: ‘de angst om fouten te maken is mijn obstakel bij het behalen van mijn doelen. Hierdoor stel ik vaak projecten uit of controleer ik ze heel vaak. Wat is jullie advies om sneller mijn doelen te halen?’

Wat is jouw belangrijkste eye-opener in deze blog? Laat het ons hieronder weten! Zo kunnen we steeds betere artikelen maken waar je steeds méér aan hebt. Dankjewel!

Groet van David en Arjan