Meet jij jezelf regelmatig aan anderen en voel jij je daarbij minder dan de rest? Dan ben je niet de enige! Danique vroeg ons laatst hoe ze kan stoppen zichzelf te meten aan anderen en wij hebben een idee.

De mening van je vrienden en familie is natuurlijk belangrijk voor je. Dat begrijpen we. Wanneer je je teveel aantrekt van andermans mening en jezelf continu met anderen vergelijkt, ga je echter te ver. Maar wat doe je eraan? Tijd voor een tip om anders naar jezelf te gaan kijken!

Jezelf meten aan anderen: meten is weten?

Wanneer anderen in jouw ogen altijd mooier, beter, slimmer en volwassener zijn dan jij, zegt dat natuurlijk vooral iets over jezelf. Jíj denkt dat anderen jou lelijker en dommer vinden, maar wie zegt dat? Je vult zelf de mening van anderen voor hen in met de mening die jij over jezelf hebt. Je hoeft dus niet te leren om je niets aan te trekken van de mening van anderen, maar moet een andere mening over jezelf te vormen. 

Eigen onzekerheden

Misschien heb je het idee dat de mensen in je omgeving continu wat van je denken en vinden, maar in negen van de tien (of misschien wel tien van de tien) gevallen zal hier niets van kloppen. Mensen vinden jou niet dom en lelijk. Ze denken misschien zelfs wel helemaal niets van je. De meeste mensen zijn vooral druk met hun eigen onzekerheden. Net als jij.

Vergelijken met anderen: je bent net zo tof

Bedenk je ook dat de mensen met wie je omgaat niet met jou zouden omgaan als je echt zo dom en lelijk was. Als je dit denkt, is dat een belediging voor je familie en vrienden! Mensen die jij slim en knap vindt, vinden jou waarschijnlijk net zo slim en knap. Soort zoekt soort, niet waar? Jouw toffe vrienden en familie zijn het bewijs dat jij ook tof bent.

Maak je dus vooral geen zorgen, je bent hartstikke slim, leuk en lief! 

Wat is jouw belangrijkste eye-opener in deze blog? Laat het ons hieronder weten! Zo kunnen we steeds betere artikelen maken waar je steeds méér aan hebt. Dankjewel!

Groet van David en Arjan

sam burriss 250706 min

Gratis e-book: Stop de Stress

Reken af met negatieve gedachten, spanning en frustratie.

Start nu