Minder aantrekken van anderen: hoe doe je dat? Trek eens méér aan van jezelf en je bent op de goede weg!

Ingrid heeft ons een vraag gesteld: “hoe kies ik voor mezelf?” Ook vraagt ze zich af hoe ze zich minder aantrekt van de meningen van anderen. Herken jij de problemen van Ingrid? Wij hebben een idee om hiermee om te gaan.

Voor jezelf kiezen

Mogen we eerst even zeggen dat we ‘voor jezelf kiezen’ een beetje een rare term vinden? Mensen kiezen altijd voor zichzelf. Iedere keuze die je kiest, maak je zelf. Herken hierin je eigen belang. Waarschijnlijk blijf jij door jouw keuzes in een voor jou waardevolle omgeving of houd je hierdoor contact met een bijzonder persoon. Stel jezelf dus vooral niet meer de vraag: ‘hoe kies ik voor mezelf?’

Minder aantrekken van anderen

De volgende vraag die Ingrid stelt is: "hoe leer ik me minder aan te trekken van de mening van anderen?" Ook hier hebben we wat op aan te merken. Want hoezo zou je je mínder aantrekken van andermans mening? De meningen van anderen doen er niet toe. Het gaat om jóu! Maak met name jouw eigen mening belangrijker. Als je ergens voor staat wordt het veel makkelijker om je niets aan te trekken van anderen.

Waar sta jij voor?

Wat kan helpen is om alle meningen als een stromende rivier te zien. Waarom midden in de rivier gaan staan spartelen als je ook rustig aan de kant kunt zitten en het aan je voorbij kan laten gaan? Kijk er rustig naar, je hoeft er niets mee. Wil je naar de overkant? Dan zwem je daarheen en ben je zo weer droog. Jij bepaalt! Voor jezelf kiezen betekent niets minder dan ergens voor staan. Dat iemand een andere mening heeft, zegt nog niet dat hij of zij gelijk heeft. Het zegt vaak alleen maar iets over de ander: waar hij of zij voor staat.

Vinden mensen wat van je? Gefeliciteerd, jij staat ergens voor! 

Wat is jouw belangrijkste eye-opener in deze blog? Laat het ons hieronder weten! Zo kunnen we steeds betere artikelen maken waar je steeds méér aan hebt. Dankjewel!

Groet van David en Arjan

365 Event AIA 3455 Photo by All Is Amazing 1

Wil jij werken aan een duurzame relatie?

Ontdek in 2 dagen het bewezen recept voor en fijne relatie –
óók als je nu nog geen relatie hebt!

Vertel me meer!