Wel of niet verhuizen naar het buitenland? Dat is voor sommigen een lastige keuze. Maar met deze tip wordt het opeens veel makkelijker kiezen.

Öske wil naar buitenland verhuizen, waar haar moeder ook woont. Toch vindt ze het een lastige keuze. “Ik durf niet, ook al wil ik niet in Nederland blijven. Misschien omdat ik sowieso niet veel durf. Dit vreet aan me.” Wat nu? Inpakken, eh… aanpakken dit dilemma! 

Keuzes maken: wel of niet doen?

Cliché maar waar: je kunt beter spijt hebben van dingen die je wél hebt gedaan dan van dingen die je niet hebt gedaan. Vrijwel alle keuzes die je maakt zijn namelijk weer terug te draaien. Behalve kinderen krijgen en doodgaan (hoewel niet echt een keuze) is alles eigenlijk te herstellen. Blijkt verhuizen naar het buitenland dus echt slecht uit te pakken? Dan ben je zo weer terug in Nederland! Verhuis je niet, dan krijg je daar misschien spijt van. Kortom, gewoon doen! Als je het niet probeert, kom je er nooit achter of verhuizen een goede keuze is.

Durf te kiezen

Öske geeft aan dat ze ‘sowieso al niet veel durft’. Dit vinden wij eigenlijk nóg een reden om het te doen. Het helpt je in te zien dat het nemen van een risico voor je werkt. Er is geen downside aan het maken van deze keuze. Óf het verhuizen wordt een succes, óf je leert een wijze les. Van keuzes kun je alleen maar beter worden. Een keuze is namelijk een afsplitsing van twee paden, maar deze paden kunnen elkaar altijd weer tegenkomen. Besef dit en kiezen is voortaan een stuk minder zwaar en moeilijk.

Niet ‘hoe pak je het aan?’ maar ‘hoe pak je het in?’ dus. Groeten aan je moeder, Öske! 

Wat is jouw belangrijkste eye-opener in deze blog? Laat het ons hieronder weten! Zo kunnen we steeds betere artikelen maken waar je steeds méér aan hebt. Dankjewel!

Groet van David en Arjan

sam burriss 250706 min

Gratis e-book: Stop de Stress

Reken af met negatieve gedachten, spanning en frustratie.

Start nu