Waar staat Stichting Verwonderwijs voor?

Stichting Verwonderwijs brengt onderwijsvernieuwing op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, door te inspireren en dit voor te leven en door te geven.

In ons dagelijks leven zien wij dat er grote zorgen zijn rondom studentenwelzijn. We geloven erin dat persoonlijke ontwikkeling niet mag ontbreken in het hoger onderwijs en dat er meer aandacht voor persoonsvorming moet zijn. Daarom hebben we het onderwijsprogramma Get Real! geschreven, geïnspireerd en gebaseerd op de methodiek van 365 Dagen Succesvol.

Het is de missie van 365 Dagen Succesvol om samen van Nederland het gelukkigste land te maken, dankzij stichting Verwonderwijs zijn we weer een stapje dichterbij deze missie.

Wij geloven in zelfbewuste jeugd die lef heeft en doorzet, ook als het even moeilijk is. Wij leven dat voor en geven dit door middel van verwondering en speelse diepgang door.

Stichting Verwonderwijs

Het Get Real programma

Het Get Real! programma is een uniek programma voor studenten in het HBO/WO onderwijs waarin persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan en studenten worden geholpen met grote vragen als: hoe leid ik mijn eigen leven? Hoe maak ik krachtige keuzes en keuzes die bij mij passen? Voel ik me vrij om te kiezen voor mezelf? Studenten ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze vooraf denken.

Tien dagen, verspreid over een jaar, worden bewustwordingsprocessen gestimuleerd. Deelnemers leren kijken naar patronen en ervaren hoe hun aanpak wel of niet werkt. Door gebruik te maken van eenvoudige oefeningen en methodes geven wij studenten inzichten in hun zelf en hun handelen. De kennis die we delen helpt studenten bij het maken van eigen vrije keuzes en de bewustwording van hun eigen gedrag en persoonlijkheid.

Stichting Verwonderwijs werkt met vrijwilligers. Wil je ons doel ondersteunen en ons helpen om onze missie werkelijkheid te maken? Neem dan contact op met Ingrid van Hest door te mailen naar ingrid@stichtingverwonderwijs.nl.