Hoe laat je woede los? Stop met vechten!

We hebben slecht nieuws voor je: iets loslaten is vrijwel onmogelijk. Wat wél kan is vrede sluiten met waar je tegen vecht. Vaak vecht je voor iets waar je naar verlangt. In het geval van Maxime is dat een betere band met haar vader of ander gedrag van haar vader.

Door te vechten tegen de band zoals die nu is en het huidige gedrag van je ouders raak je alleen maar meer gefrustreerd en boos. Je krijgt steeds de bevestiging: de band is slecht en er is weinig liefde.

Wanneer je stopt met vechten is er niet meteen vrede of een ideale band met je ouders. Waar je vrede mee sluit is namelijk je eigen denkbeeld over de band met je ouders. Het is zoals het is en ertegen vechten, wat je nu al zo lang hebt geprobeerd, heeft geen zin.

Zet je woede om in iets positiefs

Door niet te focussen op de negatieve aspecten van de relatie met je ouder(s), maak je het jezelf al iets makkelijker. Focus je daarnaast op het feit dat jij leeft dankzij je ouders. Zij hebben jou op de wereld gezet en groot gebracht tot je op eigen benen kon staan. Dat is het mooiste wat ze voor je hebben kunnen doen!

Wees dankbaar voor dit feit: zonder je ouders was je er simpelweg niet geweest. Verwacht verder niets van ze, dan kun je ook niet worden teleurgesteld. Hierdoor haal je een hoop druk van de relatie.

Ga verder met waar je al mee bezig was en wat niet op erkenning

De rest van de woede die je nog voelt kun je proberen om te zetten in creërende energie. Gebruik het vuur in je voor jouw passie, dan maak je jouw woede nog van waarde. En ga vooral verder met waar je al mee bezig was. Je vader zal het toch niet begrijpen en dat hoeft ook niet. Je hebt geen goedkeuring nodig, maar zal ook niet meer de erkenning krijgen die je als kind voor een mooie kleurplaat kreeg. Dat is de harde waarheid.

Het zal nog wel even duren voordat dit in de praktijk allemaal soepel verloopt, maar je kunt wel nú besluiten dat je ophoudt met je strijd. Beslis dat je nú iets leuks gaat doen met de energie die je aan je woede kwijt was.

Wat is jouw belangrijkste eye-opener in deze blog? Laat het ons hieronder weten! Zo kunnen we steeds betere artikelen maken waar je steeds méér aan hebt.