Liefde alleen is niet genoeg

Hoe kan dat nou? Met zo’n droompartner? Met zo veel passie? En allebei zo ontzettend gemotiveerd om het te laten slagen. Waarom lukt het dan tóch niet? Omdat we de praktische shit die bij een relatie komt kijken niet geregeld kregen. We hebben op een pijnlijke manier moeten leren dat liefde alleen niet genoeg is om een succesvolle relatie te hebben. Er kwamen steeds meer woorden over geld, over waar we moesten gaan wonen, en letterlijk het huishouden; wie doet wat, en wanneer? Die woorden werden nare ruzies, en die ruzies verbraken de verbinding met uiteindelijk een definitieve breuk tot gevolg.

De drie geheimen van een succesvolle relatie

Tijdens het Superrelatie Weekend in september zullen David & Arjan je verklappen dat er drie ‘geheimen’ zijn die samen zorgen voor een succesvolle relatie. Je hebt ze alle drie nodig. Overvloed op het ene vlak kan niet compenseren voor het ontbreken van de ander. Het eerste ingrediënt is zelden de bron van een breuk; liefde. Die was er en die is er meestal nog steeds, verstopt onder een laag opgedane irritaties. Het tweede ingrediënt is in de beginfase meestal in overvloed aanwezig; seks & intimiteit. Je kunt geen genoeg van elkaar krijgen. En dan komt die derde; de organisatie van de liefde, de relatie. Hoe heb je het samen geregeld?

Het verschil tussen relatie en liefde

De sores op het praktische vlak had helaas ook een enorm negatief effect op de andere twee gebieden; door de steeds terugkerende ruzies was de behoefte aan intimiteit verdwenen. En dan is het nog maar een kleine stap voordat ook de liefde het loodje legt. Tenzij je in staat bent om de relatie niet te verwarren met de liefde, de basis. Het relatiedeel kun je organiseren, als jullie daar allebei voor openstaan. Je zou het misschien niet verwachten bij zoiets groots als ‘de liefde’, maar een Superrelatie is op het zakelijke vlak gewoon goed geregeld, net als het runnen van een succesvolle onderneming. 
Maak gelijkwaardige afspraken met elkaar, maar vermijd regels waarmee je de ander iets wilt opleggen. En als je de praktische zaken fijn geregeld hebt, heb je je handen vrij om je te focussen op de positieve kanten van je partner, om samen toe te werken naar die gezamenlijke stip op de horizon. In verbinding.

Wil je met minder stress en gedoe en meer zelfvertrouwen en liefde jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je je dromen en verlangens echt een keer belangrijk maken? Wil je jezelf nu eens een keer op nummer 1 zetten? Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten. Al meer dan 160.000 mensen ontvangen onze wekelijkse dosis inspiratie in hun mailbox.

Meer weten over de methodiek en het werk van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: van Nederland het gelukkigste land maken om het een voorbeeld te laten zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken hebben ze de 365-methodiek ontwikkeld die ze verspreiden door middel van artikelen, video’s, boeken, webinars, seminars en de 365 Jaaropleiding.

De 365 Jaaropleiding is de grootste en meest effectieve opleiding op het gebied van duurzame persoonlijke groei in Nederland. Al 5.025 deelnemers volgden de Jaaropleiding en leven nu het leven dat ze willen leiden. Gemiddeld gaven deelnemers hun leven een 5,5 aan het begin van het jaar. Aan het eind van de Jaaropleiding gaven ze hun leven een 8,8. Bekijk hier de verhalen en transformaties van eerdere deelnemers.