Je eigen bedrijf beginnen

Allereerst een kleine tip: heb het nooit over ‘je bedrijfje’, maar altijd over ‘je bedrijf’. Met jouw bedrijf ga je van waarde zijn voor anderen, en dat is per definitie iets groots. Dat anderen je hiervan proberen te weerhouden, is waarschijnlijk alleen maar goed bedoeld. De mensen in jouw omgeving houden van je en willen je daarom beschermen. Maar jij hebt die bescherming niet nodig en hoeft dus ook niet naar ze te luisteren. Jij gaat succesvol worden! Hiervoor is één ding wel heel belangrijk: je eerste klant.

Starten met ondernemen

Om te starten met ondernemen is niet het ontwerpen van je logo, visitekaartjes, enveloppen of website noodzakelijk. Het enige dat je echt nodig is om te beginnen, is je eerste klant. Zorg daar dus voor! Zodra je je eerste klant binnen hebt, zal dat ook meer vertrouwen in jezelf opleveren. Volgende stap? Je tweede klant!

Hoe vind ik klanten?

Wees altijd op zoek naar je volgende klant. In loondienst leek het misschien of klanten gewoon kwamen aanlopen. Er was immers altijd werk en als dat er toch niet was kreeg je alsnog je salaris. Als startende ondernemer moet je deze fout niet maken. Niets gaat vanzelf. Maar als je bereid bent je op het zoeken van klanten te focussen, zal jouw bedrijf zeker en succes worden. Dan kun je trots zijn op jezelf en zal jouw omgeving dat ook zijn.

Wil je je niet focussen op het vinden van klanten? Misschien is het dan tijd om naar een leuke nieuwe baan te solliciteren. Succes!