Je eigen bedrijf beginnen

Allereerst een kleine tip: heb het nooit over ‘je bedrijfje’ zoals Nienke het zegt, maar altijd over ‘je bedrijf’. Met jouw bedrijf ga je van waarde zijn voor anderen, en dat is per definitie iets groots. Dat anderen je hiervan proberen te weerhouden, is waarschijnlijk alleen maar goed bedoeld. De mensen in jouw omgeving houden van je en willen je daarom beschermen. Maar jij hebt die bescherming niet nodig en hoeft dus ook niet naar ze te luisteren. Jij gaat succesvol worden! Hiervoor is één ding wel heel belangrijk: je eerste klant.

Starten met ondernemen

Om te starten met ondernemen is niet het ontwerpen van je logo, visitekaartjes, enveloppen of website noodzakelijk. Het enige dat je echt nodig is om te beginnen, is je eerste klant. Zorg daar dus voor! Zodra je je eerste klant binnen hebt, zal dat ook meer vertrouwen in jezelf opleveren. Volgende stap? Je tweede klant!

Hoe vind ik klanten?

Wees altijd op zoek naar je volgende klant. In loondienst leek het misschien of klanten gewoon kwamen aanlopen. Er was immers altijd werk en als dat er toch niet was kreeg je alsnog je salaris. Als startende ondernemer moet je deze fout niet maken. Niets gaat vanzelf. Maar als je bereid bent je op het zoeken van klanten te focussen, zal jouw bedrijf zeker een succes worden. Dan kun je trots zijn op jezelf en zal jouw omgeving dat ook zijn. 

In onderstaande video leggen David & Arjan het bovenstaande nog eens  uit.

Kan ik direct al geld vragen bij het starten?

Het is natuurlijk wel spannend, want wat als mensen niet willen betalen voor wat je doet? Dit is een angst die veel mensen zoals Pieter herkennen, en die veel mensen belemmert. Maar kijk eens om je heen: Nederland telt momenteel bijna anderhalf miljoen ondernemers. Als het hen lukt, waarom zou het jou dan niet lukken? De angst dat je uit een eigen bedrijf geen inkomen kunt halen is dus ongegrond. Er zullen altijd mensen zijn die niet voor je dienst of product willen betalen, maar dat hoort erbij. Je hebt er meestal maar een paar nodig die dat wél willen.

Schat jezelf op waarde

Je krijgt juist meer ervaring door te starten met geld vragen voor wat je doet. Door je diensten in rekening te brengen, maak je een relatie zakelijker, en dat is per definitie beter! Je gaat nóg meer je best doen, en je klanten schatten wat ze van je ontvangen nog meer op waarde. Er hangt tenslotte nu iets voor hen vanaf! Waar twee partijen zich meer inzetten, valt een ander en béter resultaat te verwachten.

Beluister ook de podcast waarin David en Arjan bespreken of je bij het starten van je onderneming ook gelijk aan high-end ondernemen kan beginnen.

DIT IS EEN UITNODIGING VOOR COACHES (TO BE)

Wil je graag meer mensen helpen met jouw expertise als coach, therapeut, lichtwerker of teacher? Dan is dit gratis webinar voor jou! In het webinar ontdek je hoe je jouw coachpraktijk kunt laten groeien op een manier die goed bij jou past. We gaan het hebben over je mindset, zelfvertrouwen en marketing. Ook deelt Arjan de geheimen van 365 Dagen Succesvol. Meld je nu gratis aan!