Blind vertrouwen

Vertrouwen is misschien wel het belangrijkste element in relaties. In goede relaties is dat vertrouwen wederzijds en wordt er niet gesnooped of gesnuffeld. Als jij je partner, gegrond of ongegrond niet vertrouwt en bevestiging voor leugens, geheimen of bedrog zoekt, is dat foute boel. Als er niets aan de hand is, breek jij met het gesnuffel het vertrouwen van je partner. Jaloezie en verlatingsangst hebben alles met jou te maken en niets met de ander. Als er wel iets aan de hand is: wat doe je daar nog? En andersom is jouw vertrouwen het grootste goed wat je je geliefde kunt geven. Er is maar één leugen nodig om alle daarop volgende waarheden in twijfel te trekken, dus wees zuinig op dat vertrouwen.

Er zijn geen geheimen (behalve surprise party’s)

In goede relaties bestaat de veiligheid om alles te kunnen delen. Exen, affaires, ziektes, schulden, criminele toestanden en trauma’s, maar ook wel of niet willen trouwen, kinderen, toekomstdromen en vooral seksuele zaken! Oriëntatie, fantasieën, wensen en verlangens. Dus als je het gevoel hebt dat er iets is wat je niet aan je partner kunt vertellen, dan voel je je niet veilig bij die persoon. Echt, dan is het tijd om de koppen bij elkaar te steken.

I love you, just the way you are

Echte liefde is gewoon geweldig zoals het is. Liefde is acceptatie, in alles. Als je verliefd bent, maar er dingen aan je partner zijn die in jouw ogen gefikst moeten worden zodat het perfect is, dan is het geen goede liefde. Datzelfde geldt voor superioriteit voelen of je voor je partner schamen vanwege uiterlijk, werk, hobby’s, afkomst of wat dan ook. Als je op veel vlakken goed bij elkaar past, behalve dat ene, dan heb je geen goede relatie maar ben je simpelweg compatible. En dat wil je niet tot de dood je scheidt.

Je gunt elkaar het beste

Liefde heeft eigenlijk niets met jou en je behoeftes te maken, maar alles met wat jij voor je geliefde kunt doen: heel veel geven en weinig nemen. Maar het mooie is, als je elkaar beiden het beste gunt geef je elkaar enorm veel en is dat nemen-verhaal helemaal niet van toepassing: je krijgt wat je geeft! Dus als jij van alles doet, in je partner en de relatie investeert en geeft en daar vervolgens weinig of niets voor terug krijgt, is het duidelijk dat de ander niet met jouw behoeftes bezig is. Liefde is geen eenrichtingsverkeer: next!

De kleine dingen doen er niet toe

Gekke trekjes, afwijkingen of gewoonten geven iemand persoonlijkheid en zoals in het bovenstaande punt wordt vermeld is liefde acceptatie. Dus in goede relaties stelt dat tandpastadopje of die eeuwige sok naast de wasmand niets voor. Maar als je niet gelukkig bent dan kan elk klein dingetje een probleem worden. Lees hier waarom de meeste ruzies eigenlijk nergens over gaan.

Wil je met minder stress en meer zelfvertrouwen jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je eindelijk je dromen waarmaken? Wil jij geen prima leven, maar een fantastisch leven? Mooi! Je hebt noodzaak gecreëerd om te werken aan jouw beste jaar ooit! Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten en blijf je op de hoogte van het 365 Jaarprogramma. Doe je mee? Al 130.000 mensen gingen je voor. Vanaf nu is het tijd voor jou!