De beste verwachtingen

Mogen we bij het zoeken van de juiste levenspartner het beste verwachten? Een logische vraag, want misschien leg je de lat wel veel te hoog. Maar als je deze vraag stelt, vraag jezelf dan eens af aan wie je hem eigenlijk stelt. De volgende oefening helpt je ongetwijfeld verder. Pak een pen en een papier en schrijf eens op waar jouw ideale partner allemaal aan voldoet. Wat wil je? Wat verwacht je? Wat voor soort persoon is het? Denk niet alleen aan uiterlijke kenmerken, maar ook aan iemands ambitie, of iemand ondernemend is, huiselijk, sportief, lief, attent, goed verzorgd, humoristisch, etc. Formuleer jouw ideale pakket en kijk dan eens goed. Wat valt je op? 

Hoe ideaal ben je zelf?

Misschien heeft het je gedachten al doorkruist. Dit lijstje gaat namelijk niet over een ander maar over jezelf. Als jij aantrekkelijk wilt zijn voor iemand die aan jouw lijstje voldoet, zul je ook zelf aan het lijstje moeten voldoen. Want een ideale levenspartner valt toch niet op iemand die verre van ideaal is of – anders gezegd – zichzelf niet ideaal vindt? Iemand die erg huiselijk en verzorgd is valt waarschijnlijk niet op iemand die totaal niet huiselijk is en zichzelf niet goed verzorgt. En visa versa. Dus? Vind je dat er nog veel werk aan de winkel is? Bedenk je dan dat hoge verwachtingen bij een ander het beste in jezelf naar boven halen. Als je veel verwacht van een ander betekent dit automatisch dat je jezelf veel waard vindt. En dat is: helemaal GOED!

Tegenpolen trekken aan. Of niet?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op iemand valt die het tegenovergestelde is van wie jij bent. Zit je zelf altijd krap bij kas? Dan klinkt het misschien aanlokkelijk en interessant om een partner te vinden die altijd genoeg geld heeft. Dit kan werken, maar weet dat je relatie waarschijnlijk nog veel beter zou zijn als je allebei genoeg geld zou hebben. Op deze manier heb je namelijk een gelijkwaardige relatie, heb je de ander niet per se nodig en ben je niet afhankelijk van elkaar. Het is wederom een veel fijner uitgangspunt: het beste verwachten van de ander haalt ook in deze situatie weer het beste in jezelf naar boven: (financieel) onafhankelijk worden.

Wie is de ware en waar blijft die? Zijn we te kritisch?

Soms duurt onze zoektocht naar de ware lang. Zo lang dat de vraagt oppopt of je niet te kritisch bent. Want met de vele verwachtingen die je hebt, is er eigenlijk maar weinig keuze. Moet je dan minder kritisch zijn en je maatstaven verlagen? Niet. Doen. Dat er ‘weinig keuze’ is, is juist goed. Laat de rest maar afvallen, want aan één ideale levenspartner heb je genoeg. Kom jij iemand tegen die aan jouw wenslijstje voldoet? Dan weet je dat dit jouw one in a million is.

Een geschikte levenspartner: niet zoeken maar vinden

Tot slot nog één laatste tip. Een beetje cliché maar wel waar: ga niet te veel op zoek naar een geschikte partner. Stop met zoeken, begin met zijn. Wees wat je zelf ook in een ander verlangt of maak daar in ieder geval een begin mee. Voldoe jij aan je eigen lijstje? Dan ben jij gegarandeerd een magneet voor jouw prins(es) op het witte paard. Als je te hard op zoek bent naar de ware is dat vooral frustrerend voor jezelf en ook nog eens onaantrekkelijk voor anderen. Conclusie van het verhaal? Wees vooral die ideale, gelukkige levenspartner die je zelf zou willen vinden. Pas dan trek je leuke mensen aan.

Wil je met minder stress en meer zelfvertrouwen jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je eindelijk je dromen waarmaken? Wil jij geen prima leven, maar een fantastisch leven? Mooi! Je hebt noodzaak gecreëerd om te werken aan jouw beste jaar ooit! Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten en blijf je op de hoogte van het 365 Jaarprogramma. Doe je mee? Al 130.000 mensen gingen je voor. Vanaf nu is het tijd voor jou!