Flirten

De eerste zonnestralen zetten zoetjes aan. De lente is ontzettend met ons aan het flirten en ik moet toegeven: iedereen ziet er weer uit om op te eten. Nippend aan mijn drankje op een terrasje kijk ik om me heen en kan ik alweer zo vijf potentiële leukerds aanwijzen. Maar ik merk dat ik me koest houd. Ik wil er namelijk niet wéér intrappen. Dat ‘jij-vindt-mij-leuk-dus-ik-jou-ook-riedeltje’. 

Standje automatisch

Vorig jaar kwam ik erachter dat ik dit ritueel al een paar keer had meegemaakt. Tijdens dates, in relaties en in vriendschappen. Ik realiseerde het me toen ik een tijdje met een jongen aan het daten was om er vervolgens achter te komen dat ik hem eigenlijk helemaal niet zo leuk vond. Dat ik op standje automatisch bezig was met ‘leuk te zijn’, dat dit blijkbaar werkte en hij vooral mij heel erg leuk zat te vinden. Op zich niets mis met iemand leuk vinden. Maar wel als het niet wederzijds is en het vervolgens alleen maar over één persoon gaat – in dit geval over mij.

Puur en echt

Dat te realiseren, schudde me echt wakker en ik merkte dat ik me ook best wel schaamde daarna. Ik had het gevoel niet helemaal oprecht te zijn en vond het vooral zonde van zowel mijn tijd als die van hem. Ik wil namelijk veel liever iemand leuk vinden puur omdat ik diegene ook gewoon écht leuk vind. Omdat ik echt geïnteresseerd ben in die persoon los van of het nu wel of niet wederzijds is. Wat overigens wel leuk zou zijn. Ik wil gewoon niet leuke dingen met iemand doen enkel alleen maar omdat diegene toevallig heel veel aandacht aan me geeft en – om het maar even lekker ouderwets te benoemen – me het hof wil maken. 

Ik ben leuk

Dus wat nu? Nu ben ik mezelf maar lekker veel aandacht en liefde aan het geven. Omdat ik erin geloof dat de aandacht die ik extern zoek alleen maar surrogaat-aandacht is. Omdat ik erin geloof dat ik mezelf ook het hof kan en mag maken. Met vallen en opstaan leer ik mezelf steeds beter kennen. Ik begin mezelf steeds meer te bewonderen en ik geniet van de tijd die ik met mezelf mag spenderen. De andere fijne mensen die ik om me heen verzamel zijn dan gewoon een dikke vette bonus. Ja, ik geef mezelf gewoon even de tijd. Zodat ik als ik wél die ene leukerd tegen kom, ik kan zeggen: jij vindt mij leuk én ik jou ook.

Krijg jij de lentekriebels al in je buik? Merk jij net als Naomi dat je iemand leuk vind, alleen omdat de ander jou leuk vindt? Wij zijn benieuwd hoe je daarmee omgaat! Laat het ons weten de in reacties!