We starten de laatste maand van Miracle Roadmap met een online sessie van Arjan. En in vergelijking tot de andere sessies voel ik me na deze sessie somber. Op het depressieve af. En dat is geen toeval; het heeft namelijk alles te maken met die online sessie. Niet dat het niet goed was. Integendeel. Het was spot on. Arjan heeft duidelijk iets in me getriggerd. 

Zijn opdracht was om op te schrijven wat ik van geld vind. Bij die vraag schiet ik direct in m’n ratio en ik blokkeer. Allerlei gedachten gaan kriskras door m’n hoofd. Onder tijdsdruk pers ik er een bijna kinderlijk zinnetje uit, maar wel een toepasselijke: ‘Ik vind geld lastig om mij goed bij te voelen.’ Achteraf bedoelde ik misschien wel: ‘Ik vind het lastig om bij geld goed te voelen’. Dat klopt misschien nog wel méér. Arjan legt uit dat geld eigenlijk hetzelfde is als kracht. En ook als liefde. Zoals je met geld omgaat, ga je ook om met kracht en liefde. Daarmee valt bij mij het kwartje: ik vind het bij alle drie lastig om bij mijn gevoel te blijven.

Mijn money mindset zit m’n geluk in de weg

Dit inzicht gaat over meer dan euro’s. Het wordt me door de sessie duidelijk dat ik veel denk in tekorten. Dat ik bij zowel geven als uitgeven vooral bezig ben met het resultaat. Wat krijg ik ervoor terug? Is deze persoon of het bedrijf het waard? Kan ik het goedkoper krijgen? En ik heb moeite mezelf dingen te gunnen. Mijn mindset zit m’n geluk in de weg. 

De oplossing klinkt mij bekend: overvloed. En de weg ernaartoe is vertrouwen. Maar ja, hoe doe je dat? Wantrouwen heeft me juist altijd behoed voor misbruik en ander gevaar dat er mogelijk op de loer ligt. Maar ik zie nu dat het met een hoge prijs komt. Altijd maar wantrouwen laat namelijk ook geen ruimte voor mooie dingen die spontaan op m’n pad kunnen komen. Als een tranquillizer die de nare dingen maar ook de miracles wegfiltert. 

Voel de liefde als je geeft

Arjan leert me iets om mee te oefenen: de liefde voelen naar de ontvanger als je geld uitgeeft. En erop vertrouwen dat het goedkomt. Want het doorgeven van geld maakt beide partijen beter. Met liefde en kracht is het net zo. Begin met geven en je zult er meer van ontvangen, als je durft los te laten wat je ervoor terugkrijgt.

Achteraf weet ik het mooi te vertellen, maar na het webinar voel ik me opgebrand. Ik heb weinig energie, het gevoel alsof ik alles verkeerd doe en het liefst wil ik huilen – wat zelfs met een playlist vol sad songs niet lukt. De magie voelt even verder dan ooit. Gelukkig weet ik dankzij Miracle Roadmap waar ik die magie kan vinden: die zit in mij. Dus daar besluit ik het ook te zoeken. Dagelijks mediteren helpt me om me weer sterker te voelen. En ik weet dat ik wil werken aan overvloed in m’n leven. Met die intentie kijk ik uit naar de livedag.

Er bestaat een groot misverstand over overvloed...

Je kunt heel arm zijn met heel veel geld, heel druk met heel veel tijd en heel moe met heel veel energie. Overvloed bestaat niet buiten jezelf, alles buiten jezelf is afleiding. Echte overvloed zit binnen in je. Het is een mindset. 

Wil je hier meer over leren? Kom dan naar het Free Your Mind seminar op 14 oktober

Dankbaarheid is de sleutel tot overvloed

Tijdens de laatste livedag blaak ik weer van de energie. Ik voel me vol zelfvertrouwen en heb zin om me te mengen in de fijne 365-energie. Ik doe van David het inzicht op dat overvloed een keuze is: richt je je op de bloemen of het onkruid als je water geeft? Coach Patrick begeleidt ons in een EMDR-oefening om zelfafwijzing uit te zetten en overvloed aan. En met Emanuela houden we een prachtige cacaoceremonie waarin liefde en dankbaarheid centraal staan. Alles wat ik voel na deze dag is dankbaarheid, en ik weet dat dit de sleutel is tot overvloed. Daarna sluiten we de dag af met onze cirkelgenoten. Ik besluit dat het geen afscheid is. Ik wil door.

Hier wil ik niet mee stoppen; ik ga door met Miracle Roadmap

Ik besluit dat ik direct iets wil doen met dit gevoel van dankbaarheid dat ik voel na deze dag. Want ik vind het heerlijk om onder de 365-mensen te zijn. Om de verbinding te voelen, gesprekken met diepgang te hebben en helemaal open te durven zijn zoals ik ben. Ook wil ik verder in de weg van zelfontwikkeling en spiritualiteit op de manier zoals ik die ik hier heb leren kennen. Dus kies ik vanuit dankbaarheid en overvloed voor een vervolg bij 365 Dagen Succesvol. Ik meld me aan voor Miracle Roadmap 2023. En man, wat voelt dat lekker. Om intuïtief te weten dat dit is wat ik wil en daar ook voor te gaan. 

In mijn volgende en laatste blog blik ik terug op mijn hele Miracle Roadmap-reis. Ik vertel je welke invloed het op mijn leven heeft. En over de uitwerking die dit laatste thema overvloed op me heeft. Want op de livedag zette ik een eerste stap: de liefde voelen tijdens mijn inschrijving voor nog een rondje Miracle Roadmap. Die overvloed-mindset hou ik vast waardoor er meer moois op mijn pad komt.

Blog-auteur-Gabor-Hendriks-Deelnemer-Doorbraakdagen-365-JPG