Voorin mijn miracle journal heb ik opgeschreven wat ik uit Miracle Roadmap wil halen. ‘Ontdekken waar ik gelukkig van word, zodat ik keuzes kan maken die bij mij passen en bijdragen aan mijn geluk.’ Vier maanden lang schreef ik (bijna) dagelijks in dit journal, video-belde ik wekelijks met mijn cirkelgenoten en coaches. En natuurlijk nam ik deel aan de vier Online Roadmap sessies van Arjan en vier livedagen met David. Als toetje kreeg ik een sessie in de zweethut cadeau. De hele reis heeft veel losgemaakt en bracht me vaak uit m’n comfortzone. Tegelijk heb ik Miracle Roadmap als een warm bad ervaren, waardoor het veilig voelde om ongebaande paden te bewandelen. Vandaag beschrijf ik m’n grootste inzichten en de transformatie die ik doormaakte dankzij Miracle Roadmap.

Ik was uit verbinding: met mezelf en iedereen om me heen

Het vooraf-plaatje was niet om vrolijk van te worden. In de week dat Miracle Roadmap begon, maakte de rechtbank het einde van ons huwelijk officieel. Ondanks dat ik nog volop in de regelmodus zat, wilde ik ook het emotionele deel van de scheiding aandacht geven. Miracle Roadmap leek me daar een fijne manier voor. Maar ook om m’n leven anders vorm te geven. Want ik was uit verbinding met mezelf en iedereen om me heen. Echte keuzes maakte ik niet, ik wist niet wat ik leuk vond of wat me dreef – laat staan dat ik doelen had. Ik kwam maar moeilijk vooruit, omdat ik vooral bezig was met het voorkomen van fouten. En veel vaker nog dan ik doorhad, vertoonde ik pleasegedrag.

vrij van oordelen

Ben jij iemand die snel een oordeel klaar heeft staan?

Een oordeel over jezelf of over een ander? Dan hebben wen een cadeautje voor je. In dit werkboekje met vragen en oefeningen ga je je bewust worden van je oordelen en oefen je met compassie, vriendelijkheid en begrip, zowel naar anderen als naar jezelf. Het doel? Vrede sluiten met de realiteit. 

Na Miracle Roadmap stroomt alles veel meer

Zestien weken later is er veel veranderd. Ik voel weer verbinding met familie, vrienden en collega’s en heb vaker mooie gesprekken met diepgang. Ik ben minder gaan oordelen en minder wantrouwig, waardoor ik makkelijker contact met onbekenden leg. En doordat ik met meer liefde om me heen kijk, vallen de mooie dingen meer op. Mijn baan was al dik in orde, maar ook daarin heb ik stappen gezet om mijn werkplezier te vergroten. Ik heb een uitdagende opdracht voor mezelf geregeld en als coach van 10 collega’s zoek ik de diepgang op. En de kramp die ik had rondom geld is verdwenen. Ik kan er nu echt van genieten om mezelf mooie ervaringen cadeau te doen of anderen ergens op te trakteren. Ook merk ik dat het met mijn kinderen gezelliger is en de dingen makkelijker gaan. Ik geef ze meer vertrouwen en ben minder bezig met de controle houden. 

Deze transformatie kon ik maken door de vele inzichten en ervaringen die ik opdeed tijdens Miracle Roadmap. Deze drie lessen hadden het grootste effect:

1. Minder oordelen door te kijken vanuit liefde

Een van de belangrijkste lessen die ik leerde is om anders te kijken. Want hoe je kijkt is alles bepalend voor wat je ziet, en dus hoe je gebeurtenissen in je leven ervaart. Ingrijpende gebeurtenissen, zoals m’n scheiding of het niet in mijn leven hebben van mijn biologische vader, ben ik gaan zien als uitnodigingen om te groeien. Daar is een zachtere blik voor nodig. Naar anderen, maar vooral ook naar mezelf. Kijk je met liefde, dan zie je alleen maar liefde, óf een schreeuw om liefde. Een helpend zinnetje om mijn gedrag en dat van anderen beter te begrijpen. De band met mijn ex is daardoor nu heel goed, omdat ik zonder verwijt of hoop op een beter verleden naar haar kan kijken. Dat maakt het contact voor ons beiden prettig. En ik vind het extra belangrijk dat onze kinderen ouders zien die goed met elkaar omgaan en we ook nog af en toe dingen met z’n vieren doen. 

2. Liefde is geen transactie; als je kunt delen, is het er in overvloed

Aan liefde is er geen gebrek, hoewel we dat vaak wel zo ervaren. Het kan voelen als iets waar je hard voor moet werken. Of misschien zelfs als iets waar je geen recht op hebt. Rationeel had ik geen enkele moeite met het ontvangen van liefde. Totdat ik erachter kwam dat ik al een tijd uit de liefdesstroom was. Ik leerde dat liefde en delen hetzelfde zijn. Door vanuit liefde te geven, ontvang je de liefde zelf ook. En andersom. Ik oefende met geven en ontvangen tijdens meditaties en in de zaal bij de livedagen. Daardoor is de liefde merkbaar weer gaan stromen. En voel ik verbinding met de mensen om me heen.Zo heb ik echter contact met vrienden en familie, door opener te zijn en ook meer vragen te stellen. En voel ik ook dankbaarheid voor de fijne band die ik met hen heb. Ik merk dat ik daardoor ook meer investeer om die relaties goed te houden.

3. Ik mag er zijn en ruimte innemen

Een inzicht dat me raakte was dat je als volwassene kunt blijven hangen in een kind-stuk, door ‘onschuldig’ te willen blijven. Bij volwassen gedrag hoort dat je eigen keuzes maakt en dat betekent dat je het anderen niet altijd naar de zin kan maken. Hier herken ik enorm de pleaser in mij. En dat moest maar eens afgelopen zijn. Doordat ik meer in verbinding met mezelf was, voelde ik ook beter welke behoeftes ik had. Die ben ik gaan najagen als een yes-man, zoals mijn beste vriend me laatst noemde. En dat klopt, maar wel eentje die ja zegt tegen de dingen die mij energie geven. Zo ga ik komende zomer in Frankrijk leren golfsurfen, heb ik met familie mijn broertje opgezocht in Barcelona, ben ik met yoga gestart en op m’n werk coach ik nu 10 collega’s. En ik doe nog een rondje mee aan Miracle Roadmap.

Een reis vol dankbare momenten

Miracle Roadmap heeft me veel meer gegeven dan waar ik op hoopte. Zelfs op thema’s waar ik me al sterk voelde, heb ik m’n leven fijner gemaakt. Miracle Roadmap zie ik als een inspiratiebron om oude patronen aan te pakken en nieuwe wegen in te slaan. Het helpt om dit niet alleen te doen maar met fijne mensen waarmee verbinden moeiteloos gaat. Dat komt omdat iedereen daar is om te groeien en dus veel meer van zichzelf laten zien dan ik gewend was. Dat helpt mij om ook opener te zijn en dingen die ik anders voor mezelf zou houden toch te zeggen. Als een ui pel ik mezelf laagje voor laagje af. Het is een gekke paradox: juist door samen op te trekken, kom ik steeds dichter bij mezelf.

Is Miracle Roadmap ook iets voor jou?

Wil je weten Miracle Roadmap jou net als Gabor kan helpen met jouw persoonlijke ontwikkeling? Of wil je er eerst gewoon meer over weten? Lees hier alles over Miracle Roadmap. Ga samen met een groep gelijkgestemden aan de slag met de vier hoofdthema’s uit je leven; gezondheid, relaties, werk en geld. Doe nieuwe inzichten op, raak geïnspireerd en wees klaar om grote stappen te gaan zetten. We zouden het geweldig vinden om je daar te zien!